In september 1899 verzocht Johan Wilhelm Ankel aan B.A. Jansen te ’s Hertogenbosch, destijds importeur van diverse automerken, om prijzen van de voornaamste onderdelen van een driewieler met De Dion Bouton motor. Jansen schreef op 23 september 1899 terug en gaf op: complete achteras met differentieel, tandwielen, naven, verloopstukken, balhoofd met voorvork, de bracket en de brug samen 160 gulden. De Dion motor als omschreven in de prijscourant 400 gulden, de drie banden samen 88 gulden.
Op 6 juni 1900 schreef Ankel opnieuw naar Jansen en vroeg om toezending van een omschrijving van de voiturette met drie plaatsen, motor De Dion Bouton 3 pk en de prijs van 1750 gulden. Of Ankel iets met het gevraagde heeft gedaan is niet bekend.
Johan Wilhelm Ankel woonde in Arnhem in de Bakkerstraat op nummer 60 en begin 1900 had hij daar een depot van Simplex rijwielen, een handel in kachels, fornuizen, baden en mangels. Ook dreef hij een wielrijschool. Kort daarna werd Ankel groothandelaar in automobielen en kreeg hij onder andere het hoofdagentschap voor Vincke.
Op 9 januari 1901 kreeg hij het rijksnummer 316 toegewezen. Dat nummer was bestemd voor meerdere voertuigen, een soort handelaarsvergunning.
Vermoedelijk rond 1902 bouwde Johan Wilhelm Ankel samen met zijn monteur Baars een auto die voorzien was van een Duitse Fafnir-motor. De auto had een tonneau-carrosserie. De passagiers stapten dus achterin. Tot de productie van meerdere automobielen door Ankel is het vermoedelijk nooit gekomen.

Het blijft daarna stil rond Ankel en we mogen aannemen dat van verdere productie niet veel gekomen is. In de jaren twintig komen we zijn naam nog tegen als dealer van het merk Overland. Hij rijdt dan met het provincienummer M-7.
Johan Wilhelm Ankel overleed op 31 maart 1954 te Amsterdam.
Bronnen:
Bakker, Jan, Voor vader en zoon Ankel telde slechts de techniek. Artikel in het Conam Bulletin 1992-2.
Waldeck, Hans, Vader en zoon Ankel, auto- én vliegtuigconstructeurs? Artikel in het Conam Bulletin, september 2011