logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Een advertentie plaatsen? Of reageren op een advertentie? Mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Advertenties kunnen zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Te koop gevraagd: Koperen doosje van Held’s Autohandel

den held doosje 1
19 februari 2024: In 1913 begon A. den Held in Rotterdam met het bouwen van auto’s, waarschijnlijk onder de naam ‘Kroon’, maar werd later dealer van de merken Chevrolet, Pontiac, Oakland en Buick. De N.V. Held’s Autohandel werd in 1932 overgenomen door dhr. Pietersen. Dat bedrijf bestaat nog steeds en heet nu US Cars Pietersen. Maar eind jaren twintig, begin jaren dertig gaf Den Held zijn klanten een koperen doosje met de inscriptie "aangeboden door N.V. Held's Autohandel ter herinnering van de opening van haar showroom".

Paul den Held is een verre nazaat van A. den Held en zou heel graag in het bezit komen van een dergelijk doosje. Wie helpt hem hieraan?

Te koop gevraagd: Alles van de Vespa en de Vespa clubs

1 november 2023: Chris van den Boom verzamelt alles van de Vespa scooter en de Vespa clubs uit de jaren vijftig en zestig. Vespa artikelen, oude clubbladen, vaantjes, folders, plaquettes, banners etc. Wie helpt hem zijn collectie uit te breiden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Te koop gevraagd: Km.teller van een Ruska Regina

km teller ruska regina groeneweg
28 juni 2023: Maurits Groeneweg zoekt een originele km.teller met witte plaat van een Ruska Regina. Zie de afbeelding. Wie kan hem daaraan helpen of heeft iets vergelijkbaars liggen?

Te koop gevraagd: naamplaat Seddon van Twist

8 november 2021: Joop Nahon vraagt te koop: een naamplaat van Seddon van Twist voor op de radiateur.  Heb je er eentje? Stuur dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Te koop gevraagd: dealerplaatje van H. de Rijk & Zn.

27 januari 2021: Daniel Schulz is bezig met de restauratie van een AWO motorfiets. Hierover heeft hij al eerder de vraag gesteld of er van dit merk ook een dealer was. Inmiddels weet hij dat er in Amsterdam een dealer zat, de firma H. de Rijk & Zn., Corn. Krusemanstr. 58-60.
Nu is Daniel op zoek naar een dealerplaatje van dit bedrijf, óf om het te kunnen kopen, óf wellicht als voorbeeld om een plaatje te laten maken. Wie kan hem hieraan helpen?

Te koop gevraagd: D.A.C. badge

KORF D.A.C. PLAQUETTE21 januari 2020: Hugh Ellis uit Den Haag zoekt een badge van de Deli Automobile Club, zoals op bijgaande foto. Hij is te bereiken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Te koop gevraagd: Kentekenplaat van vóór 1951 uit Eindhoven

N 29100 Nederland provinciaal
21 november 2019: Bauke Hüsken is cultuurhistoricus uit Eindhoven. Hij schrijft: “Ik zou dolgraag in bezit komen van een provinciale kentekenplaat van vóór 1951 van een auto die in Eindhoven heeft rondgereden. Eventuele kentekenplaten van voor de oorlog uit Brabant zijn ook welkom. Ik heb zelf een plaat uit 1950 van een eigenaar uit Roosendaal. Zou deze plaat heel graag willen ruilen tegen een plaat van een eigenaar uit Eindhoven of Woensel of een plaat van voor de oorlog uit Brabant. Uiteraard ben ik ook eventueel bereid een dergelijke plaat te kopen van iemand die deze aanbiedt.”
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gezocht: werkplaatshandleiding Barkas B1000

Barkas 1966 11 26 binckhorst14 augustus 2018: Marc Brouwer heeft sinds kort een Barkas B1000 uit het jaar 1968. De staat is over het algemeen goed te noemen maar omdat de bus 35 jaar stil heeft gestaan (binnen dat dan wel) is er toch veel werk aan. Daarom is Marc nu op zoek naar, zo mogelijk Nederlandse werkplaatshandleidingen en informatie hierover. Online zijn wel de Duitse versies te vinden, maar hij is de Duitse taal niet machtig en dat hindert enorm bij het goed restaureren van de auto.
Ook andere info over de Barkas is van harte welkom. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Te koop gevraagd: grote gegoten aluminium NL-plaat

19 juli 2018: Hans Veenenbos zoekt een grote gegoten aluminium NL-plaat. Aanbiedingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gezocht: originele Glas-folders

8 mei 2018: Wil Elbers zoekt originele Glas-folders, speciaal Isar 700 en 1300/1700 GT, en verdere documentatie; ruilmateriaal van Glas en andere merken aanwezig. Ook instructieboekje/handleiding van de BMW R75WH, de Zündapp KS 750 en Belgische FN, Saroléa en Gillet Wehrmachtsgespannen.
Aanbiedingen aan Wil Elbers via e-mail: wilsrs54 AT hotmail.com

Te koop gevraagd: het tijdschrift Karos

5 februari 2018: André Spek zoekt de eerste drie nummer van het blad 'Karos' gepubliceerd in de jaren vijftig. Dit was een tijdschrift dat op onregelmatige basis werd uitgegeven voor relaties van Auto-Industrie Verheul te Waddinxveen. André hoeft de bladen niet zelf te bezitten, met goed leesbare scans is hij ook al gelukkig.

Gezocht: Vespa kalender 1961

vespa kalender 196130 december 2017: Iwan Marijt is sinds enige tijd besmet met het Vespa-virus en hij is in het bezit van een Vespa GL A uit 1961. Nu is hij op zoek naar een complete kalender van Vespa uit het jaar 1961 (de foto links is een voorbeeld). Wie kan hem helpen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..