logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Een advertentie plaatsen? Mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Een advertentie blijft drie maanden op de website staan, tenzij het aangebodene eerder wordt verkocht. Advertenties kunnen zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Aangeboden: Jaargangen De Auto plus documentatie

12 juli 2024: Fons Alkemade is in contact gekomen met Piet Tuyn uit Oude Niedorp (Noord-Holland). Sommigen zullen hem misschien nog kennen van de beurs Vehikel waar hij allerlei soorten documentatie voor motorfietsen en bromfietsen aanbood.
Naar beurzen gaat Piet niet meer – vanwege leeftijd en gezondheid - maar hij heeft thuis nog steeds een indrukwekkende hoeveelheid documentatie die hij nu aan liefhebbers probeert te verkopen.
Daaronder zijn ook jaargangen van het blad De Auto vanaf de jaren twintig tot na de oorlog; het gaat daarbij om losse nummers dus niet ingebonden.
Verder heeft hij nog heel veel brochures en instructieboekjes van motorfietsen en personenauto’s.
Wie meer informatie wil of een afspraak met Piet Tuyn wil maken, kan dit doen via Fons: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te koop of te ruil literatuur; folders, persmappen, etc.

Wil Elbers heeft zijn archief weer eens uitgedund en nu is te koop of te ruil: literatuur; folders, persmappen, tests uit tijdschriften +++; veel van Bugatti (> 10 kg), Aston Martin (ook wel veel), Ford USA, maar ook Ford Europa, Armstrong Siddeley, Jaguar, veel dubbel uit mijn BMW-collectie, Audi, VW, Mercedes, Chevrolet, Chrysler en nog meer. Van een merk ALLES meenemen!
Wil Elbers; tel.: 0485-442059 van 11.00 tot 23.00 uur. OF wilsrs54 AT hotmail.com

Te koop aangeboden: "La Vie de l'Auto"

henk oost P1160017
19 februari 2024: Henk Oost biedt aan "La Vie de l'Auto", de Franstalige krant over de klassieke automobiel. Complete jaargangen vanaf 15 sept.1976 (nr.1) t/m 2021; dat zijn 2000 nummers in totaal.
Alles in één keer voor € 100,- (de prijs voor 17 plastic dozen waarin ze verpakt zijn) of gratis afhalen in Voorschoten zonder de dozen.
Henk Oost: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. M: 0631 0035 72

Te koop aangeboden: Promotie grammofoonplaat i.v.m. introductie van de BMW LS in 1964

grammofoonplaat BMW LS 1964 1
De Kringloopwinkel in Harderwijk biedt onderstaand grammofoonplaatje (EP) aan. De grammofoonplaat met daarop een hoorspel van Swiebertje werd uitgegeven vanwege de introductie van de BMW LS in 1964. Toenmalig importeur Alimpo nam dit initiatief om het nieuwe BMW-model bij de lokale dealers te promoten. In dit geval de BMW-dealer in Harderwijk. Vraagprijs is € 25,- Opbrengst komt ten goede aan een goed doel: Woord en Daad. Zie: https://www.woordendaad.nl/ Serieus interesse? Neem dan contact op met de heer Kok via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

grammofoonplaat BMW LS 1964 2

Te koop aangeboden: 3 Motor Club emblemen uit voormalig Nederlandsch-Indië

28 oktober 2023: Fred biedt te koop aan:

3 x zeldzaam Motor Club embleem uit voormalig Nederlandsch-Indië

1. JAVA MOTOR CLUB, uitstekende staat. Euro 350,=

2. DE KONINKLIJKE NED INDISCHE MOTOR CLUB IMC, het jaartal 1942 maakt dit embleem zeer bijzonder aangezien de Japanners eind Februari 1942 vm. Nederlandsch-Indië binnenvielen. VZ Lichte schade, AZ sporen van knutselwerk. Euro 200,=

3. DELI AUTOMOBIEL CLUB MEDAN, uitstekende staat. Euro 130,=

emblemen wildschut image001
emblemen wildschut image002
Bij interesse graag contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Te koop aangeboden: Leren kist van A. Muller

muller DSCN2337 080
20 mei 2022: Jeroen van den Berg uit Bergschenhoek biedt aan deze leren kist voor achter op een koets of auto. De kist is gemaakt door de bekende Rotterdamse carrosseriebouwer A. Muller. Klik hier voor een foto. Het is het mogelijk deze kist te komen bekijken en er een bod op uit te brengen. Jeroen is te bereiken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

muller DSCN2338 081

Te koop aangeboden: Lely invalidenwagen

lely laurissa 1
27 juli 2021: Laurissa Dzino biedt deze Lely invalidenwagen te koop aan. Voor meer informatie is zij te bereiken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

lely laurissa 2

Te koop aangeboden: Instructieboek Morris Commercial 1932-1933

Morris 2 van roon26 april 2021: Peter van Roon biedt aan een instructieboek voor het Morris Commercial 2½ tons Vrachautotchassis, uitgegeven door de NV Morris Automobielfabrieken te Delft in 1932-1933, Voorzien van uitklapbaar auto-schema en in goede staat

Prijs nader overeen te komen. Stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor nadere informatie.

Morris 1 van roon

Te koop aangeboden: Handboek Chevrolet uit 1930

Chevrolet 7 van roon26 april 2021: Peter van Roon biedt aan een “Handboek Chevrolet”, uit 1930 met daarin instructies voor de behandeling en het onderhoud van de Chevrolet 1930

Prijs nader overeen te komen. Stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor nadere informatie.

Chevrolet 6 van roon

Te koop aangeboden: briefopener Ford V8

briefopener ford meertens 1
8 april 2021: Peter Meertens biedt te koop aan een briefopener van Ford, 24 cm. lang, met opschrift 'Ford Sales & Service' en V8 embleem en op de achterzijde staat 'N.V. Behn. Meyer & Co. Handel-Mij, Soerabaja - Djember - Kediri'. T.E.A.B. Bij interesse stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

briefopener ford meertens 3


briefopener ford meertens 2

Aangeboden: diverse folders en knipsels

Chevrolet brochure wil elbers10 februari 2021: Conam-lid Wil Elbers schrijft het volgende: “Zoals de meesten van jullie wel weten, verzamel ik alles over BMW en heb van onze Frans (Vrijaldenhoven, red.) al voor zijn overlijden meerdere BMW-plakboeken mogen ontvangen en een flink stel BMW-boeken gekocht; een klein beetje hiervan heb ik nu ook wel dubbel. En... ik koop wel eens een partij en ‘moet’ dan ook ander spul meenemen, zoals mooie Chevrolet-folders, een aandrijving voor km-teller van een T-Ford of een partij oude/nieuwe kamzuigers (tweetakt).

Zelf verzamel ik alles over BMW; de automobielen, de motorfietsen, vliegtuigmotoren, enz. tevens alles over boxermotoren (auto, motor, vliegtuig), de Steile Wand (Wall of Death), de ISDT (Internationale Zesdaagse), kleine legervoertuigen, vooral weer de motorfietsen. Dus eigenlijk alles over motorfietsen. Verder... versleten, goedkope boxermotoren om er een opengewerkt model van te maken. Tevens oude jaargangen van bladen over motorfietsen, liefst gebonden natuurlijk, wil ik ook wel voor betalen.

Citroen folders wil elbersDan wat mijn archief uitdunnen betreft, ik heb vanaf ca. 1990 als journalist alles verzameld op de grote autoshows, IAA, Genève, enz. en zodoende heel veel spul van andere merken. Tevens scheur ik altijd losse oude bladen (Auto & Motor) die ik krijg en bewaar voor mezelf de interessante knipsels en bewaar toch die knipsels van de andere merken bij elkaar. Zonde om weg te gooien. In de loop der jaren ook wel duizenden bladen!
Ons medelid Dries Jetten krijgt al jaren alles van mij over Opel. Ons medelid John Pronker alles over Mercedes. Een neef van mij met een verzameling van ca. 70 Italiaanse auto's (schaal 1:1), krijgt alles over de Italiaanse automerken. Een collega-verzamelaar in Duitsland alles over Bentley. Een AHG-lid (Duitse Conam-equivalent) alles van DAF-trucks.

En zo blijft er nog van alles over; b.v. 10 kg Jaguar, of Citroën, of Peugeot, of Renault, enz., enz. en van de Japanse merken ook, maar die waren nooit zo scheutig met hun persmappen of folders. Verder ook wat Scania en tractor-spul.

Dus; misschien is er nog een verzamelaar die alles verzamelt over een bepaald merk en dat ik dan die spullen aan hem kwijt kan, want het is zonde om het bij het oud-papier te knikkeren.”

Wil Elbers is te bereiken op 0485 - 442059

Te koop aangeboden: Presse papier Rolls-Royce

rolls royce presse papier13 januari 2021: t.e.a.b. doorzichtige glazen presse papier in doosje, gewicht circa 200 gram, met inscriptie:

‘Rolls-Royce 75 years 1904-1979, Duxford, wheels and wings’.

Interesse? Stuur een e-mail aan Rutger Booy, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te koop aangeboden: Shell tafelaansteker

shell aansteker klooster
15 oktober 2020: Dick Klooster uit Arnhem is in het bezit van deze bijzondere tafelaansteker van Shell die zijn grootvader, ooit directeur van de Groningse Reiniging en Marktwezen, in de jaren vijftig als relatiegeschenk cadeau kreeg. De aansteker werkt nog prima, verkeert in uitstekende – gebruikte staat. Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Te koop aangeboden: Carrier afval/vuilniswagen

carrier floris 223 juni 2020: Floris Wassenaar heeft een carrier die gebruikt is als afval/vuilniswagen in Leiden. Deze heeft een hele tijd bij hem in de tuin gestaan. Hij vindt het geweldig, maar volgens zijn vrouw is het met de nieuwe tuin tijd om afscheid te nemen. Banden en zadel zijn verdroogd (nog wel vol lucht), maar verder in prima staat. Fietst en remt nog goed. Onderstel is hard en de bak is geheel van aluminium. Plan was ooit hem geheel op te knappen, maar zoals gewoonlijk is er onvoldoende tijd hiervoor. Wie weet is dit een mooi exemplaar voor de liefhebber. Meer foto’s beschikbaar en te bezichtigen in Den Haag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

carrier floris 1

Aangeboden: alle jaargangen Collectible Automobile

beekman IMG 064811 juni 2020: Ed Beekman is in het bezit van alle jaargangen van het Amerikaanse blad Collectible Automobile (tweemaandelijkse uitgave). Hij wil deze per jaargang verkopen voor een redelijke prijs. Bij interesse kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aangeboden: Rolstoel van Gebr. v.d. Lely Den Haag

rolstoel lely buf
2 juli 2019: Aangeboden een bijzondere rolstoel in goede staat met luchtbanden en rem; comfortabele zit en prima berijd/stuurbaar. Gemaakt door Gebr. v.d. Lely NV Paviljoensgracht 29-31 Den Haag. Kan weg tegen een leuk bod. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aangeboden: Maybach versnellingsbak

Maybach 010 dekker
29 oktober 2018: Kees Dekker van het Automuseum Schagen heeft al heel lang een versnellingsbak liggen, waarvan hij nu denkt dat die wel weg mag. Maar eigenlijk is dat zonde, want het gaat om het merk: Lizenz Maybach Motorenbau Klik hier voor type plaatje! En hier voor een grotere foto van de andere kant.
Kees heeft niet kunnen achterhalen wat voor bak dit is en waarin deze gemonteerd zat. Wellicht werden ze ook in Mercedes gebruikt? Kees denkt aan de jaren 30-40. Wie weet zijn er leden onder ons die er meer van af weten.
En iemand die echt interesse heeft mag hem ook komen ophalen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Aangeboden: oude nummers Het Automobiel

12 januari 2018: Ernst Pieper biedt aan de nummers 1 t/m 100 van het tijdschrift Het Automobiel. De bladen zijn gratis, alleen wil hij graag een vergoeding voor de verzendkosten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aangeboden: ornament/temperatuurmeter

FN IMG 2813 1
27 december 2017: Dries Anseeuw biedt te koop aan een ornament/temperatuurmeter, afkomstig van een F.N. (klik hier voor een grotere foto). Niet werkend. Prijs n.o.t.k. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aangeboden: Thoroughbred & Classic Cars

26 augustus 2017: Wicher-Henk Krabbe is zijn huis aan het opruimen en heeft nog diverse tijdschriften van classic cars uit de jaren 70 en 80. Het betreft onder andere 8 ingebonden jaargangen van Thoroughbred & Classic Cars vanaf 1977. Daarnaast diverse Classic & Sportscars uit dezelfde tijd. Hoewel hij autoliefhebber is, doet hij eigenlijk niets meer met deze oude tijdschriften. Een autoliefhebber mag ze gratis ophalen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fons Alkemade biedt te koop aan: Brand 3e druk

Iedereen kent wel het beroemde en in vele drukken uitgebrachte boek van Brand. Dit is de 3e druk van 1910, toen nog onder de titel De automobiel en haar behandeling.
Helaas is het voorblad van de omslag weg en een stukje van de tekst op de rug en zit het achterblad los. Maar het grote uitklapbare vel met de vele foto's van diverse koetswerken is compleet en goed. Biedingen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-53540283.
2017 03 25 18.46.182017 03 25 18.46.56

Aangeboden: verzameling tijdschriften

tijdschriften jeroen booij18 maart 2017: Omdat Jeroen Booij een bijzonder restauratieproject is begonnen dat veel van zijn portemonnee vergt, biedt hij zijn tijdschriftenverzameling te koop aan. Het gaat om de volgende tijdschriften: 

Classic & Sports Car - vanaf nummer 1, 1982 tot en met 2005, ingebonden in groen linnen met goudopdruk.

Old Motor (voorloper Classic & Sports Car) - vanaf nummer 1 1979 t/m 1981, ingebonden in groen linnen met goudopdruk.

Thoroughbred & Classic Cars - vanaf nummer 1, 1973 tot en met 2005, ingebonden in donkerpaars linnen met goudopdruk.

Automobile Quarterly - de complete oplage van nummer 1, 1962 t/m de laatste (nummer 3, 2013) plus de bijbehorende indexen.

Profile Publications - complete set deel 1 t/m 96, ingebonden in groen leer met goudopdruk.

Autovisie - nummer 1, 1956 tot en met 1965, ingebonden in donkerrood linnen met goudopdruk.

De Auto - jaargangen 1948 t/m 1958, ingebonden in donkerblauw linnen met goudopdruk.

Catalogue Revue Automobile - jaargangen 1954 plus 1958 t/m 2000.

Het bindwerk is van de beste kwaliteit. Niet alles staat op de foto's.

Vraagprijs 15.000 euro
Mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.