logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Aangeboden: diverse folders en knipsels

Chevrolet brochure wil elbers10 februari 2021: Conam-lid Wil Elbers schrijft het volgende: “Zoals de meesten van jullie wel weten, verzamel ik alles over BMW en heb van onze Frans (Vrijaldenhoven, red.) al voor zijn overlijden meerdere BMW-plakboeken mogen ontvangen en een flink stel BMW-boeken gekocht; een klein beetje hiervan heb ik nu ook wel dubbel. En... ik koop wel eens een partij en ‘moet’ dan ook ander spul meenemen, zoals mooie Chevrolet-folders, een aandrijving voor km-teller van een T-Ford of een partij oude/nieuwe kamzuigers (tweetakt).

Zelf verzamel ik alles over BMW; de automobielen, de motorfietsen, vliegtuigmotoren, enz. tevens alles over boxermotoren (auto, motor, vliegtuig), de Steile Wand (Wall of Death), de ISDT (Internationale Zesdaagse), kleine legervoertuigen, vooral weer de motorfietsen. Dus eigenlijk alles over motorfietsen. Verder... versleten, goedkope boxermotoren om er een opengewerkt model van te maken. Tevens oude jaargangen van bladen over motorfietsen, liefst gebonden natuurlijk, wil ik ook wel voor betalen.

Citroen folders wil elbersDan wat mijn archief uitdunnen betreft, ik heb vanaf ca. 1990 als journalist alles verzameld op de grote autoshows, IAA, Genève, enz. en zodoende heel veel spul van andere merken. Tevens scheur ik altijd losse oude bladen (Auto & Motor) die ik krijg en bewaar voor mezelf de interessante knipsels en bewaar toch die knipsels van de andere merken bij elkaar. Zonde om weg te gooien. In de loop der jaren ook wel duizenden bladen!
Ons medelid Dries Jetten krijgt al jaren alles van mij over Opel. Ons medelid John Pronker alles over Mercedes. Een neef van mij met een verzameling van ca. 70 Italiaanse auto's (schaal 1:1), krijgt alles over de Italiaanse automerken. Een collega-verzamelaar in Duitsland alles over Bentley. Een AHG-lid (Duitse Conam-equivalent) alles van DAF-trucks.

En zo blijft er nog van alles over; b.v. 10 kg Jaguar, of Citroën, of Peugeot, of Renault, enz., enz. en van de Japanse merken ook, maar die waren nooit zo scheutig met hun persmappen of folders. Verder ook wat Scania en tractor-spul.

Dus; misschien is er nog een verzamelaar die alles verzamelt over een bepaald merk en dat ik dan die spullen aan hem kwijt kan, want het is zonde om het bij het oud-papier te knikkeren.”

Wil Elbers is te bereiken op 0485 - 442059