logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

KNAC digitaliseert 'De Auto'

De KNAC liep al langere tijd met het plan om de ruim honderd(!) jaargangen van hun ledenmagazine ‘de Auto’ te laten digitaliseren. Zo wordt de schat aan informatie die in decennia is beschreven makkelijk toegankelijk gemaakt voor alle leden.
Hiertoe werd tijdens het KNAC Symposium in het Haagse Louwman Museum een belangrijke stap gezet: de ondertekening van een overeenkomst tussen het NCAD (Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie) en de KNAC, door respectievelijk NCAD-voorzitter Wim Oude Weernink en KNAC-directeur Peter Staal. Het digitaliseren van alle jaargangen zal naar verwachting vier á vijf jaar gaan duren; het NCAD streeft ernaar om dit jaar de eerste vijfentwintig jaargangen om te zetten. Oude Weernink: “Dit langlopende project maakt het voor het NCAD ook mogelijk onze werkzaamheden verder uit te breiden. Onze vrijwilligers en het bestuur zullen er alles aan doen om de werkzaamheden naar volle tevredenheid van de KNAC uit te voeren.”

339129441 919401312637832 6733782288077686962 nLinks KNAC-directeur Peter Staal, rechts NCAD-voorzitter Wim Oude Weernink. Beiden zijn ook lid van de Conam.