logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Luijbregts, Valkenswaard

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan (1917-2017) heeft Luijbregts uit Valkenswaard dit boek uitgegeven.

luijbregts 1

Kees Luijbregts begon in 1917 zijn eigen bedrijf: de Eerste Valkenswaardse Autogarage. Twee jaar later al kocht hij het pand naast sigarenfabriek Jasneva aan de Eindhovenseweg.
Er werden ook motoren en fietsen verhandeld en gerepareerd. Luijbregts was een van de eerste verkopers voor het in 1902 opgerichte merk “Gazelle". Hoewel er geen fietsen meer verkocht worden, hebben ze lange tijd deel uitgemaakt van de Luijbregts geschiedenis.
De prachtige collectie klassieke fietsen die de op een na jongste zoon van Kees en Trien, wijlen “ome Toon", opgebouwd heeft en nog steeds te bewonderen is in het museum van fietsenfabrikant Batavus, is daarvan een waardevolle getuigenis.

Ford Luijbregts in Valkenswaard droeg per 1 maart 2022 haar officiële dealerschap over aan de Van Mossel Automotive Groep. De Groep kent 14 Fordvestigingen. De medewerkers gingen over naar de vestigingen Van Mossel Ford Eindhoven en Van Mossel Ford Weert. Vanaf deze datum zijn ook alle klanten hier van harte welkom. Beide bedrijven zijn echte familiebedrijven met veel passie voor het werk.

Bart Luijbregts vertelt: “Na een intensief verkenningstraject zijn wij met Van Mossel tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Groep. We delen dezelfde normen en waarden en vertrouwen er volledig op dat ook onze klanten hun weg snel kunnen vinden naar een voor hen nieuw bedrijf met vertrouwde gezichten. Tezamen met factoren als inkoopvoordelen en schaalgrootte zullen zij voortaan alles op het gebied van automotive onder één dak vinden bij de vestigingen Van Mossel Ford Eindhoven en Van Mossel Ford Weert.”

Nadat Jan Luijbregts stopte verscheen op de site van Valkenswaard24 dit bericht.
Na de verkoop van zijn bedrijf startte hij met Bill's Motors