Te koop gevraagd

Te koop gevraagd: dubbele voorruit voor een Willys

willys dubbele voorruit ernst7 september 2020: Theo Ernst heeft eerder onze hulp gezocht in verband met de historie van zijn Willys F4-134 met het kenteken BE-16-17. Maar nu heeft hij een ander probleem. Theo schrijft: “Ik ben nu geruime tijd verder in de tijd: de "rode Willys" staat aan de zijkant bij een garagebedrijf in Marknesse, omdat die koets voor een redelijk bedrag niet meer viel op te knappen. De inmiddels in 2015 gekochte koets (bj. 1955) in Amerika is op het reeds opgeknapte chassis/de aandrijflijn geplaatst nadat die koets eerst aan net zo nodig (maar minder) restauratie werk onderhevig is geweest.

Bij nadere bestudering van de twee koetsen bleek de voorruit van de "rode Willys" (bj. 1963) niet te passen in de "nieuwe" koets. In de beige koets horen twee voorraampjes! (Opm. webmaster: zie de foto).

Ik ben dus al meer dan een half jaar bezig om aan twee voorruitraampjes te komen > vanuit Amerika worden die NIET verscheept naar Nederland vanwege de risico's op schade. De vraag om dan twee "mallen 1 : 1" in bv. karton of papier te leveren worden ook niet gehonoreerd > verzoeken bij bedrijven dáár in tweedehands onderdelen leveren ook niets op en navraag in Nederland zelf heeft tot op heden ook niets opgeleverd. Ook bij navraag in het buitenland (Duitsland, Zwitserland (Caviglia-Luzern) was het "nul op het rekest".

Vandaar mijn vraag: kan iemand bij de Conam mij verder helpen?”

Copyright © Conam 2010-2020

All Rights Reserved.