logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Autobeklederij H. Steijn

autobeklederij steijn wanrooij
12 april 2021: Hans van Wanrooij zou graag willen weten waar Autobeklederij H. Steijn was gevestigd en van wanneer tot wanneer dit bedrijf heeft bestaan? Op de foto staan wat haveloze panden met de volgende huisnummers : 166, 168 en 170. Wie helpt?

13 april 2021: Karel Vermeer denkt aan Kerkstraat 168 in Amsterdam. (Opm. webmaster: dit klopt niet, want op de foto lopen de huisnummers van links naar rechts op : 166, 168, 170 en op Google Streetview lopen ze van links naar rechts af : 170, 168, 166.

13 april 2021: Franklin Moquette heeft zijn Opel Super Six (Kapitän) in het begin van de tachtiger jaren (of einde zeventiger jaren...) nieuw laten bekleden door een bedrijfje (met een soortgelijke voorgevel) dat in de buurt van het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag zat. Die bekleder was inderdaad H. Steijn. Hij heeft eerst voor een grote autobeklederij in Den Haag gewerkt en toen die ermee stopte is hij in dat kleine pandje voor zichzelf begonnen. Konden tegelijkertijd hoogstens 2 auto's staan. Hij is inmiddels overleden. En hij zat inderdaad in een zijstraat van de Prinsengracht in Den Haag. Zoutkeetsingel of Buitenom?
Opm. webmaster: Zoutkeetsingel zou kunnen, zie Google Streetview. Het nummer klopt niet, maar dat zou in de loop der jaren gewijzigd kunnen zijn.

15 april 2021: Hans van Wanrooij is aan de hand van bovenstaande gegevens met google streetview aan het zoeken gegaan en heeft het juiste adres gevonden! Autobeklederij H Steijn was gevestigd in de Lange Beestenmarkt 168, dit is inderdaad een zijstraat van de Prinsengracht in Den Haag, zie Google Streetview.
Na wat verder speurwerk vond hij bij Commons Wikimedia onderstaande foto van de Lange Beestenmarkt.

Overzicht s Gravenhage 20088144 RCE
Inderdaad zie je op de gevel staan ‘Autobeklederij H Steijn’. Twee huizen eerder staat op de gevel ‘Haring en Vishandel A Buijs & Zn.’, dit was de Haringkoning uit Den Haag. Het mooie is dat Mw Letsch, één van de vorige eigenaren van onze Chevrolet met kenteken RX-88-61 heeft verteld dat zij de auto in 1977 in Den Haag heeft gekocht, en zij dacht van de Haringkoning! Het zou leuk zijn als er nog wat meer reacties zouden komen over Autobeklederij H Steijn. En misschien weet één van de lezers of de Haringkoning tussen 1969/1970 en 1977 in het bezit is geweest van onze Chevrolet.