logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Carrosseriebouwer van deze T-Ford (Speedford)

Meulen Ansems 1927 06 01 Eindhoven Stratumseind N333 vlemmings 1
13 maart 2021: Paul Vlemmings doet onderzoek naar het autobedrijf Van der Meulen Ansems te Eindhoven. Daarbij vond hij deze foto van een optocht tijdens een bezoek van de koningin aan Eindhoven op 1 juni 1927. Steevast wordt bij de foto geschreven dat de auto een Ford zou zijn, maar Paul kan er geen chocola van bakken. Het kenteken N-333 stond op naam firma Van der Meulen-Ansems. Zij waren in die tijd weliswaar Forddealer, maar ook van Fiat, Panhard & Levassor en Paige.

Aanvulling van webmaster Rutger Booy: gelet op de radiateur en de vooras is dit duidelijk een T-Ford van het jaar 1925/1926, De carrosserie echter is een speciale opbouw, waarschijnlijk één van de vele aparte carrosserieën die voor de T-Ford verkrijgbaar waren, of misschien is deze zelfs wel speciaal door een plaatselijke carrosseriebouwer gemaakt. Wie weet meer?
Klik hier voor een grotere foto.

22 maart 2021: Jan Bakker schrijft dat dit een Speedford is. Volgens de het boek van Kupélian over de geschiedenis van de Belgische auto hebben van 1923-1927 de Belgen Jean Bartsoen en Geo Bonar te Schaarbeek zich bezig gehouden met de ombouw van T-Fords onder de naam SPEEDFORD of SPEEDSPORT. Zie ook deze advertenties.