logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Morris lichtbak

morris lichtbak 1
16 november 2020: Paul Gritter schrijft: “Onlangs heb ik van een ex Morris- Austin dealer in Doesburg ( Haanappel) een mooie Morris lichtbak overgenomen omdat het pand (oude garage) verkocht werd. De lichtbak heeft in de jaren zeventig aan het pand gehangen en helaas is een zijde van het bord in het verleden kapot gegaan. De afgelopen veertig jaar heeft het binnen aan de muur gehangen.
Ik ben op zoek gegaan op internet om te kijken of dit een lichtbak was die meer dealers hadden, maar kan er niks over vinden. Ik ben benieuwd wie iets meer kunnen vertellen over de lichtbak en eventueel oude foto’s heeft waar die op staat.”

17 november 2020: Henk Schuuring kan de Morris lichtbak in deze uitvoering ook niet vinden in zijn Nuffield en BMC display material brochures. Wel vindt hij de lichtbak veel lijken op het Morris Minor logo en denkt daarom dat assemblagefabrikant Molenaar in de jaren vijftig dit kon leveren aan de Morris dealers.

26 november 2020: Paul Gritter heeft inmiddels een mooie, oude foto van de garage gekregen waar het reclamebord mooi op staat.