logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: is dit een Cadillac of niet? (Nash)

R 6024 cadillac 1
23 augustus 2020: Henk van Rossum zoekt het merk van de auto op deze foto. Het lijkt hem een Cadillac of een La Salle van 1929 of 1930, maar de wielen zijn atypisch voor een Cadillac uit die jaren. Verder weet hij niet zeker of dit een fabriekskoetswerk is of iets van een carrosseriebouwer. De foto is omstreeks 1937 genomen. Kan iemand hem verder helpen met preciezere informatie? Henk zoekt merk, bouwjaar, eventueel iets over het koetswerk, eigenlijk is alles welkom. Klik hier voor een grotere foto.

25 augustus 2020: Hans Jurriëns denkt dat het een Nash Series 892 R van 1931 is. Ook in dit geval komen de wielen vreemd voor, het reservewiel lijkt ook anders dan het zichtbare voorwiel. Het nummer R-6024 is een automobiel vallend onder de categorie Departement. Mogelijk is deze auto op het moment van fotograferen vanuit het buitenland tijdelijk in Nederland.

16 oktober 2020: Henk Schuuring weet zeker dat het een La Salle is, een 1928 4-passenger Convertible Coupé.  "Ik ben ooit te lang uitgegaan van de vorm van de radiateurbadge, maar het viel me op dat de vleugels bij veel foto's wegvallen tegen de achtergrond. Wat betreft de wielen waren de voertuigen in 1928 te koop met draadspaakwielen, houten spaakwielen en stalen velgen. Zowel Hupmobile als La Salle hebben vrij grote midden naafdoppen. Mijn idee is dat de doppen op de R-6024 als accessoire verkocht werden bij de platte stalen velgen om een beetje het uiterlijk te krijgen van de deftigere draadspaakwielen. Deze kom je soms tegen op Amerikaanse auto's om de (goedkopere) lelijke vlakke ijzeren velg op te sieren, naar de vormen van het binnenwerk van de deftigere draadspaakvelgen." Een voorbeeld van deze La Salle staat te koop op de website van Conam-lid Nico Aaldering.

24 oktober 2020: Henk Schuuring en Hans Jurriëns hebben naar aanleiding van het bovenstaande een uitvoerige mailwisseling gevoerd, waarbij de verschillen tussen de V’tjes in de motorkap van zowel de La Salle als de Nash een prominente rol speelden. Uiteindelijk zijn zij het eens geworden dat dit toch geen La Salle is, maar een Nash 891 uit 1931.