logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: foto’s en/of tekeningen van Rolande tanktrailer

tankoplegger rolande
28 oktober 2019: Chiel ten Brinke bouwt een modeltruck (schaal 1:50) van de truck met tankoplegger waar zijn vader vroeger op reed. Hij schrijft: “Omdat de foto’s die in mijn bezit heb niet voldoende details weergeven en ik de maatvoering niet goed kan herleiden, ben ik op zoek naar foto’s en/of tekeningen van de tanktrailer die bij Rolande Tanktrailerbouw in Utrecht is gebouwd. Echter dit bedrijf bestaat niet meer en is gefuseerd of overgenomen door Pacton in Ommen. Toen ik contact heb opgenomen met Pacton kreeg ik te horen dat zij mij niet konden helpen omdat zij geen archieven van Rolande bezitten.
Ook geprobeerd bij Scania in Breda (Beers) en in de archieven van Kamphuis Bouwmaterialen die bij het HCO in Zwolle zijn te vinden. Maar helaas heeft het niets opgeleverd. Nu is mijn vraag of er bij Conam misschien iemand is die weet of er nog een archief bestaat van Rolande Tanktrailerbouw uit Utrecht en bij wie dat in het bezit is of, een suggestie waar ik nog iets zou kunnen vinden.”

Opm. webmaster: Er werd onverpakte cement in vervoerd. Het kenteken van de truck is XB-60-66, dus dit zou van febr. ’63 zijn en daarmee zal de tankbouw in 1962 zijn geweest.
tankoplegger rolande 26 november 2019: Ko de Ronde ziet dat het om een enkelas oplegger gaat, daar zijn er weinig van gebouwd. De meeste waren 2-assig wide spread spoorlopers. Hij stuurde een foto mee van de achterkant in de hoop dat dit helpt. Helaas is deze oplegger wel van het zelfde bouwjaar, maar toch geheel anders, dus we zoeken verder.

tankoplegger rolande 3

9 april 2020: Opm. weebmaster: Nog niet opgelost, maar het model is inmiddels al wel klaar.

rolande DSC 5115