logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Een Volvo geassembleerd bij Polynorm?

volvo 444 polynorm plugge
16 april 2018: Jan Plugge is sinds augustus 2014 in het bezit van deze Volvo PV444KS van november 1956. Deze auto is in november 1956 in Nederland op kenteken gezet (VD-99-25) Zoekend naar de geschiedenis van deze auto kwam op onze website de pagina over Volvo assemblage bij Polynorm in Bunschoten tegen.
Jan wil graag weten of zijn auto ook één van 1000 Volvo's is die door Volvo van 1955 tot 1957 bij Polynorm in Bunschoten zijn geassembleerd. Het originele "Linnen" kentekenbewijs is nog aanwezig en hieruit blijkt dat het een originele voor Nederland geïmporteerde of naar nu blijkt wellicht geassembleerde auto is.
Wie weet of Volvo (Polynorm of misschien een overheidsinstantie) chassisnummers heeft geregistreerd van auto's die hier zijn geassembleerd? Het chassisnummer van Jan's Volvo is 120913.

Op 17 april 2018 schreef Jan Venema: "Er zijn een aantal kenmerken waardoor vast te stellen is, of dat deze bij Polynorm geassembleerd werd. Het glaswerk (de voor en achterruit), banden en accu werden hier in Nederland aangekocht. Meestal zijn de voorruitjes en achterruit dan voorzien van de tekst: Staalglas Amsterdam. Daarnaast werden de PV444’s in Zweden nog niet voorzien van een ingeslagen chassisnummer, dat gebeurde pas nadat de eindassemblage hier was begonnen en dan staat deze aan de binnenzijde bij de vooras (rechtergedeelte waar de motor op rust). Wel is er een los plaatje met een nummer van de carrosseriefabriek in Olofström (Olofstrom Bruk = O/B. Het nummer op dit plaatje wijkt altijd af van het eigenlijke chassisnummer."

30 september 2021: Jan Plugge kon de aangeven kenmerken niet vinden en is verder gaan zoeken. Het blijkt inderdaad geen “Polynorm” auto te zijn. Volgens de fabriek is de auto in Zweden gebouwd en geleverd in Haag, Nederland. Wat blijkt, er was in de Belgische plaats Haag een tussenopslag voor de Benelux waarvandaan de auto’s verder getransporteerd / uitgeleverd werden. Uiteindelijk is de auto bij de importeur in Den Haag geleverd om vervolgens aan de eerste eigenaar in Loenen afgeleverd te worden.
PS. De auto is volgens fabriek nog voorzien van originele motor.