logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: merken van diverse auto’s van Van Twist

2 januari 2018: Al eerder hebben we Rob van Twist van Kemper en van Twist Diesel N.V. geholpen met het traceren van een aantal merken van voertuigen. Enige tijd geleden is hij begonnen om zijn familie genealogie in kaart te brengen. Daarbij kwam hij onderstaande foto’s tegen, waarvan de merknamen ontbreken. Wie kan meer vertellen over deze merken? Klik op de foto's voor een grotere versie.

Foto 1 laat een vrachtauto zien van kolenhandel Van Iperen uit ’s-Gravendeel. Links staat Koos Havelaar en rechts Jan van Twist. Het jaar is 1947.
3 januari 2018: Bob Eefting vermoed dat dit een Fordson WOT3 is.
kolenhandel Van Iperen 3

Kolenhandel van Iperen 1
Op foto 2 staat een hele rij vrachtauto’s van Kolenhandel van Iperen. Tweede van links is Jan van Twist en tweede van rechts is Piet van Twist.
5 januari 2018: Volgens Hans Jurriëns zijn de eerste twee trucks een Ford Thames en de derde is een Ford USA, de drie auto’s zijn waarschijnlijk van eind veertig, begin vijftig.

Jans Smallegange 1
Foto 3 Jan Smallinge zit op de motor en de auto is van Jan Rijsdijk.
5 januari 2018: Volgens Hans Jurriëns is de auto een Chevrolet Superior Series B van 1923 en is de motorfiets een Harley Davidson 1000cc van vroeg 1920.