logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: gegevens van een Fiat Vignale

fiat vignale vos 1
17 juli 2017: Een kennis van Conam-lid Tony Vos is momenteel bezig met de restauratie van deze carrosserie. Het zou een Fiat Vignale zijn, vroeg jaren vijftig met een 1.100 motor. Maar het ontbreekt hem van enig beeld en dat is bij restauratie wel heel erg plezierig. Wie heeft er bronnen die hier misschien wat duidelijkheid in kunnen scheppen?

fiat vignale vos 3


fiat vignale vos 2


Fiat Vignale 1100
19 juli 2017: Jac. Stienstra vermoed dat het hier gaat om een Fiat Vignale 1100 van het model zoals op deze foto. De foto links komt van de Vignale website van de club “Registra Vignale” .
 
14 augustus 2017: Jac Stienstra is op verder onderzoek uitgegaan en is er nu vrijwel zeker van dat het een FIAT VIGNALE 1100 Superleggera Berlinetta is, bouwjaar 1948. Dat zou dan het tweede ontwerp/produkt van Carozzeria Vignale Torino zijn. De twee onderstaande foto’s zijn op verschillende sites op internet te vinden. Op Bringatrailer.com (datering February 6, 2010) staat er de volgende tekst bij:
“This 1948 (edit, thanks RDH) Fiat is a rare Vignale bodied example that still features all original paint. It was recently campaigned in the La Susa Moncenisio car rally in Italy. It performed well and is in good working order. We’d like to check it out just to gain entry to the garage. It has seats covered in cloth and a beautiful instrument panel, as these coachbuilt makes were prone to have. “

16 augustus 2017: Wim Oude Weernink voegt hier nog aan toe: "de toevoeging Superleggera is onjuist – die werd alleen gebruikt door Carrozzeria Touring en duidde op een min of meer gepatenteerde constructie bestaande uit een licht vormbepalend buizenframe waarover een aluminium ‘huid’ werd aangebracht."

vignale Front

vignale Rechterzijkant achter