logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: merk van de auto voor het hotel

hotel liberty kent 1

21 juli 2016: Een korte maar duideljke vraag van iemand die de foto's van zijn overgrootvader aan het archiveren is. Hij kwam deze foto tegen van zijn familie poserend in een auto voor Hotel & Café Restaurant Liberty Kent en wil graag weten wat het merk van de auto is (klik hier voor een grotere foto). De carrosserie lijkt typisch Duits en dan zijn er een aantal mogelijkheden: Adler, Presto, Protos, Steiger, Stoewer en wellicht nog een aantal. Wie herkent het embleem op de radiateur en kan zekerheid verschaffen?

25 juli 2016: Jac. Stienstra schrijft: "De carrosserie van de auto voor hotel Liberty Kent lijkt sterk op een Hansa-Lloyd 16/60 ps Treff-Ass Tourenwagen uit 1923 op pagina 143 van”Deutsche Auto’s 1920-1945. (Werner Oswald). Ook het radiatorembleem komt overeen met het vroege Hansa embleem. De carrosserie van die 7-persoons auto’s werd gebouwd door Karosserie Rembrandt Bremen. De ronde radiator herken ik niet direct als van Hansa Lloyd. Hoewel in 1928 wel een afgerond type werd toegepast."

26 juli 2016: Volgens Ariejan Bos is het een Opel. "Details zoals de ronding van de motorkap, de schuine louvres en de ronding van de veerhanden wijzen in deze richting. Het radiatorembleem en de radiatorvulpijp met dop zijn niet goed te zien, maar het embleem is duidelijk ovaal en ook de vulpijp lijkt te voldoen aan de Opel-vorm. De carrosserievorm is niet bruikbaar voor identificatie, want werd veel algemener toegepast. Het is een verhoogde torpedo-carrosserie met zgn. “Verdeckkasten” (een 'kast' om de kap in op te bergen) en naar ik meen in 1913 geïntroduceerd door de bekende carrosseriebouwer Alexis Kellner uit Berlijn. Bij dit eerste model liep de lijn van de kast nog niet door naar voren, maar later werd dit aangepast. Het jaartal van de Opel is wat lastig te bepalen, want ik heb eigenlijk geen goed gedateerd vergelijkingsmateriaal. Vermoedelijk gaat het om een model van 1915-1916 (nog geen 'Spitzenkühler'), mogelijk is de carrosserie pas in 1919 of wat later geplaatst. Voor de zekerheid heb ik de meeste Duitse merken nog even de revue laten passeren, maar geen van deze andere merken komt serieus in aanmerking."