logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: informatie over een NSU/ Fiat 1500 Gläser

NSU Fiat laerhoven 2

18 april 2016: Fons van Laerhoven kreeg kortgeleden de auto op de foto’s aangeboden. Volgens de verkoper is het een NSU/ Fiat 1500 met een speciale carrosserie gebouwd door Gläser in Dresden, Duitsland. De prijs is pittig (volgens Fons), maar hij wil hem toch graag kopen. Alleen vraagt hij zich af of het echt een Gläser carrosserie (klik!) is, want volgens zijns inziens lopen de voorschermen niet ver genoeg door (tot voorbij voorzijde deur). Fons is niet van plan om een miskoop te doen en dus wil hij het wel graag zeker weten, ook in verband met de invoerdocumenten. Wie kan er meer over deze carrosserie van Gläser en deze NSU/ Fiat vertellen?

19 april 2016: Dhr. R. Enters uit Frankrijk schrijft dat er in Google images meerdere afbeeldingen zijn te vinden voor de 1500cc. Als de schermen doorlopen is het de 1100cc.

10 mei 2019: Marc San Giorgi kwam deze NSU/Fiat 1500 cabriolet by Gläser tegen op de website van ER-classics. Het lijkt dezelfde automobiel en het lijkt inderdaad een echte Gläser cabrio.