logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: bouwjaar en merk van Vrumona bestelwagen (1933 International)

Vrumona-pepsi

3 januari 2014: Joop Stoeldraijer heeft 'onenigheid' in de familie. Zijn vader had een drankenhandel en verkocht onder andere Pepsi Cola aan cafés en winkels. Joop meent zich te herinneren dat zijn vader hem vertelde dat in de Tweede Wereldoorlog hun bestelwagen door de Duitsers in beslag was genomen. Zijn zuster Mariëtte weet zeker dat de tekening is gemaakt in 1953 en dat dus Joop's verhaal niet klopt. Wie heeft er gelijk?

Opmerking webmaster: Vrumona zegt op hun website dat Pepsi Cola eind jaren veertig voor het eerst naar Europa en dus ook naar Nederland kwam. Vrumona begon op 21 juni 1954 met de productie en verkoop van Pepsi.

7 januari 2014: Frans Vrijaldenhoven vermoed dat de tekening is gemaakt aan de hand van een voor-oorlogse International.

9 januari 2014: Hans Jurriëns is het helemaal eens met het antwoord van Frans Vrijaldenhoven en met in achtneming van eventuele onzuiverheden in de tekening (geen louvres in de motorkap) lijkt het hem een 33er International geleverd als 'front end' en voorzien van een opbouw door een carrosseriefabriek.