logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Hispano-Suiza H6, kenteken G-4653

bronkhorst-22
Eduard Hattuma kwam bijgaande kaart tegen op een ansichtkaarten beurs. De kaart is verstuurd door de eigenaar van de auto, een Hispano Suiza H6, kenteken G-4653. Hans Veenenbos dacht dat de carrosserie mogelijk fabricaat Bronkhorst is. De auto is zichtbaar opgetuigd met accessoires: bumper, uitklap-richtingaanwijzers, buitenspiegel op spatbord, mistlampen en bermlamp, dubbel gedeelde voorruit, platte gereedschapskist op treeplank. De eigenaar woonde in Hilversum en stuurde tijdens dezelfde reis een bericht naar het blad De Auto. Dankzij deze ontdekte kaart weten we nu ook zijn naam. De kaart is met een duidelijk handschrift beschreven, hier volgt voor het gemak de tekst:

Wiesbaden, 23 mei 1930

Zeer geachte heer Nederburgh,
 
Hierbij nog een berichtje van mijn trouwe reismakker op den weg van Frankfurt naar hier. We hebben nog altijd mooi weer, gingen ook nog even naar Basel en terug. Het rijden met den wagen is bepaald een genot. Het is hier ook erg gezellig en we genieten volop. Met hartelijke groeten, steeds gaarne bereid, D. Muller

Aangezien het kenteken G-4653 op naam stond van D. Bronkhorst te Hilversum zou de verwarring kunnen ontstaan dat dit de eigenaar was. Het was echter de carrosserie bouwer!