logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Buick, gebouwd door Schutter & van Bakel?

Luxemburg-1939-p46-1

20 mei 2013: Caspar Mol vond in het familie album drie foto's van zijn grootvaders Buick, kenteken N-3300, gemaakt tijdens een tocht door België en Luxemburg in 1939. Al snel was het Caspar duidelijk dat dit een Buick uit 1936 is, een Special met de kleinere motor. Het enige verschil tussen de Special en de Century is de lengte van de motorkap. Het verschil is vrij klein, maar is af te lezen aan de grille die aan de zijkant van de motorklep zit: de afstand tussen de achterste verticale houder en het einde van de grille is bij de Special ongeveer even groot als de breedte van de grille, terwijl bij de Century de afstand ongeveer twee maal zo groot is als de breedte.

Vreemd is dat de voorste driekwart van de auto (zeg vanaf de achterkant van de portieren) een Model 46C Special Convertible Coupe is (Style 4467), terwijl de achterste kwart lijkt op een Model 48 Special Victoria Coupe Trunkback (Style 4411) zonder dak, of eigenlijk op de achterkant van een Roadmaster Convertible Phaeton Trunkback Model 80C.

De vraag is of dit mogelijk een speciaal export model voor Europa was? Of is het model afkomstig van de fabrieken in België, Denemarken of Duitsland? Ook is het misschien mogelijk dat hij afkomstig is uit Zwitserland waar in 1936 116 Buicks zijn gemaakt.

Of was het een speciale conversie gemaakt door Schutter & Van Bakel in Amsterdam? Zij hebben in 1936 een ietwat vergelijkbare 1936 Buick gebouwd (klik!). Deze auto heeft geen knik in de voorruit, geen kleine ventilatieraampjes in de voorportieren, en een schuin aflopende achterkant, maar de zijraampjes achter de portieren zijn vergelijkbaar, en de vorm van de trim onder de ramen ook.

Wie kan Caspar helpen deze puzzel op te lossen?

Luxemburg-1939-p40-28 juni 2013: Ed Beekman denkt dat het is geen fabrieks cabriolet van Buick is: "Ik heb foto´s van een Schutter & van Bakel carrosserie maar die heeft reservewielen in de spatborden en een vloeiende achterzijde. De chroom strip die achter breed uitloopt is wel gelijk aan de S & v B body, dus het kan een andere S & v B op de 36er Buick zijn maar hij lijkt ook op een Pennock body op een Studebaker 35."

 

 

 

 

 

Luxemburg-1939-p04-1