logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Robert Tielens met zijn Delahaye

robert-tielens-delahaye

23 februari 2013: Hans Wijnen is bezig met de voorbereiding van een expositie over het plaatsje Meersen in Limburg. Hierin wordt o.a. aandacht besteedt aan de Limburgse papierfabrikant Jos Tielens, maar ook over zijn zoon Robert Tielens. Robert was kort voor en na de Tweede Wereldoorlog actief in de racerij, hij won onder andere een van de eerste races op het circuit van Zandvoort en reed in 1951 de Rallye des Alpes. Robert reed met een Delahaye met provinciaal kenteken P-6121, maar dit kenteken komen we ook tegen op een vroegere Delahaye met chassisnummer 46078 (op deze website vrijwel onderaan). In 1950 verscheen er een artikel in de Nieuwe Limburger Koerier, waarin Robert iets over zijn races vertelt. De vraag is of iemand nog meer kan vertellen over het leven van Robert Tielens. Ook zou het interessant zijn om te weten of deze Delahaye nog bestaat en of deze auto (of een vergelijkbaar type) tentoongesteld kan worden tijdens de expositie.

25 februari 2013: Bart Oosterling heeft foto's van Tielens met Delahaye op Zandvoort in 1939, 49 en 50; gegevens van zijn Bugatti tijdens deelname aan de Dumonceau rallies in 1932-33 en foto's van zijn Jaguar C type (en weet waar die nu is). Ook foto's van het vliegtuig waarmee hij heeft gevlogen. Inmiddels is afgesproken dat Bart een historisch overzichtje maakt voor het Conam Bulletin en wat ook gebruikt kan worden bij de expositie. Wel zoekt Bart nog verslagen van de races op Zandvoort in juni/juli/augustus 1954 waaraan Tielens deelnam.

In het Conam Bulletin van juni 2013 staat een artikel over Robert Tielens, geschreven door Bart Oosterling (alleen voor leden).