logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: datum Lincoln handleiding

lincoln-handboek-1
4 december 2012: Titus Aaldering is in het bezit van een "handleiding ten gebruike bij Lincoln automobielen" uitgegeven door Ford Motor Company of Holland Rotterdam. Hij zou graag willen weten hoe oud deze handleiding is en voor welke modellen deze werd gebruikt? Er staat onder andere een smeerschema van het chassis in. Wie herkent hieraan het bouwjaar van deze Lincoln?

 

5 december 2012: Als het boek is een uitgave is van de Ford Motor compagnie in Rotterdam, moet het volgens Ed Beekman tussen 1924 en 1931 zijn uitgegeven. Het smeerschema toont een chassis met smalle bandjes en geen voorwielremmen. Dat houdt in dat het boek uit de eerste helft van de twintiger jaren moet zijn. Er was maar één type Lincoln, namelijk type L, en ze kregen allemaal een carrosserie van een carrosseriebouwer. Ik houd het op 1924 of 1925.

6 december 2012: Henk Schuuring houdt het ook op een type L, van midden 1925. Op de smeerkaart eindigen tank en chassis gelijk. Bij het model uit 1926 en later is er ruimte voor het reservewiel tussen tank en chassis.