logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Wie herkent deze Mercedes-Benz vrachtauto?

Mercedes-Benz-1957-LP334-jeeps5 augustus 2012: Ed Stolwerk bezit een deels gerestaureerde Willys Jeep M38 uit 1951, waarvan hij probeert de herkomst te achterhalen. Vermoedelijk is dit een exemplaar dat in de jaren zestig door firma's als bijvoorbeeld Sindorf, maar ook een Van Linschoten uit Spaanse Polder vanuit depots van het Amerikaanse leger in Wiesbaden naar Nederland werden gehaald.

Een spoor naar de herkomst van Ed's Jeep zou deze foto van een Mercedes-Benz LP334 met Nederlands kenteken BB-11-47 uit 1966-1968 kunnen zijn. Helaas ontbreekt een firmanaam op de vrachtauto. Maar misschien herkent iemand deze Mercedes-Benz en kan vertellen van wie deze vrachtauto was?

6 augustus 2012: Bert van der Linden denkt dat het een Mercedes van B.F. De Weert uit Amsterdam zou kunnen zijn. Deze firma was behoorlijk groot en vervoerde veel op dit gebied en reed alleen met Mercedes.

17 augustus 2012: Volgens Piet van Berne "is deze Mercedes-Benz vrachtauto zeker geen auto van de fa. B.F. de Weert uit Amsterdam. Her betreft geen professionele autotransporter. Uit alles blijkt een amateuristische eigenbouw, star en onbeweeglijk. Ik vraag me dan ook af hoe die twee jeeps op het bovendek zijn gekomen. Het dek kan niet naar beneden bewegen."