logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: informatie over de de familie Sjaardema-Schram (C.I.D.)

Sjaardema-Schram-1
2 mei 2012: Dirkje Weisz uit Amstelveen kwam in de fotobak van haar inmiddels overleden schoonmoeder deze foto tegen. Het betreft hier -voor zover haar kennis reikt- de familie Sjaardema-Schram. Dit zou zo eind 1920 moeten zijn? Misschien is er iemand die iets meer weet over dit voertuig en de eventuele familie? Klik hier voor een grotere foto! 

5 mei 2012: Tussen plusminus 1910 en 1930 waren er diverse uitspanningen waar de mogelijkheid bestond om je in een auto te laten fotograferen. Dit omdat het grootste deel der klanten gewone burgers op een dagje uit waren, en de auto nog voor velen een onbereikbare droomwens was. In dit geval stond deze auto in Muiderberg. In de beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam zijn meerdere van deze foto's te vinden, steeds met dezelfde auto, maar met wisselende families. Op de acetyleentank op de treeplank staat steeds met krijt een ander nummer geschreven. Zo wist de fotograaf naar welke familie hij de foto moest sturen.

Ariejan Bos heeft de auto op de foto geïdentificeerd als een C.I.D. (Constructions Industrielles Dijonaises) Baby van ca 1913 (1 cyl. 8pk Buchet motor, 4 versnellingen en frictietransmissie, kettingoverbrenging naar de achterwielen), Dat de auto ten tijde van de foto al oud is, moge blijken uit het feit dat hij kennelijk niet meer in rijdbare staat is: de ketting ontbreekt! Door het afwezige afdekkapje kan men met enige moeite nog wel het voorste kettingwieltje ontwaren. De auto valt qua grootte en constructie in het cyclecar-segment.