logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: informatie over Wijco Autogas Generator (= Wisco)

GZ60003-gasgenerator-wijco-120 april 2012: Een vraag van J. de Vries: "Zo als bekend werd benzine in de oorlog steeds lastiger te leveren. Veel eigenaren zochten naar andere mogelijkheden. Zo ook de Omroep welke in handen was van de Duitsers onder de naam "Nederlandse Omroep". De omroep verenigingen werden formeel opgeheven en de dure reportagewagens werden onder gebracht bij de NO. Eind 1941, begin 1942 schafte de NO voor deze reportagewagens een autogas generator aan van het merk Wijco. Nu zat er een firma Wijco (Chemische Industrie en Handelsonderneming) in Hilversum, 2de Nieuwstraat 47. Had deze Handelsonderneming dit merk in verkoop? Wie weet hier meer van?"

Klik hier voor een grotere foto en hier voor een grotere foto van de autogas generator.

Reacties kunnen naar de webmaster worden gestuurd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

22 april 2012: De oplossing is dat de gasgenerator géén Wijco heet, maar Wisco! Deze werden inclusief aanhanger gemaakt door de Fa. Beers (de latere Scania importeur). Meer informatie over de werking van de gasgenerator valt te lezen op Wikipedia (klik!).

wisco-beers-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wisco-beers-2