logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: Een beschadigde foto (Léon Bollée!)

22 juni 2010: Margot Ensink stuurde ons deze (nogal beschadigde) foto uit het album van haar vader. De foto is gemaakt in de Achterhoek, Rijswijk of Vorden. Het rijksnummer valt erg moeilijk te lezen, het lijken met de hand geschreven cijfers 6 en 7 te zijn. Wie weet wat voor merk het is?

raadselfoto-ensink

 

15 februari 2013: Nick Jonckheere uit België denkt, omdat het vliegwiel duidelijk zichtbaar is, we hier te maken hebben met een late -en zeldzame- vierwielige versie van een Léon Bollée.

17 februari 2013: Zowel Ariejan Bos als Henk Schuuring gaan hierin mee, met daarbij de opmerking dit inderdaad een voertuig is met het uiterlijk van een Léon Bollée quadricycle, maar met een vooras van een voiturette (tricycle) en de elliptische voorvering van een Darracq lic. Bollée? Het stuurwiel en de stuurkolom hebben het meest weg van die bij de quadricycle. De vraag is nu: wie heeft dit zo gemaakt? Is het een officieel product of samengesteld uit een samenraapsel van onderdelen? En in dat laatste geval: hoe kom je aan drie voertuigen, die verschillend zijn maar tegelijk dezelfde basis bezitten?