logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Geschiedenis B.M.W. Cotura

Coturaas-FN
27 mei 2010: Een vraag van Patrick Vandepas uit 's Gravenmoer: "Als BMW liefhebber ben ik op zoek naar geschiedenis van de BMW Cotura en met name over zijn constructeur de heer Coos van der Tuyn uit Rotterdam. Inmiddels weet ik dat twee BMW 328 cotura's overleefd hebben en dat een derde project afgebouwd is door een Belgische liefhebber. Ook naar de race geschiedenis van de BMW Cotura wagens ben ik, als BMW-liefhebber geïnteresseerd. Ik hoop dat u mij wat verder kunt helpen, of dat u mij tips kunt geven waar ik zou kunnen verder zoeken." Wie weet meer?


28 mei 2010: Bas de Voogd vond de foto hieronder die gemaakt is op Zandvoort met daarop waarschijnlijk een Cotura. Wie kan met behulp van een raceprogramma naam en jaartal herleiden?

 

cotura-aert

26 juli 2010: Volgens Patrick Vandepas zou dit een opname kunnen zijn uit 1958. Volgens Vredestein (klik) won Rob Slotemaker de 1500-2000cc race op Zandvoort.

24 november 2012: In "Het Automobiel" nummer 31 van oktober 1982 heeft een uitgebreide beschrijving over de Cotura gestaan. Cotura staat voor Coos van de Tuyn Racing Automobiles.

Onderstaande tekst is overgenomen uit het boek 'Autodesign in Nederland', door Jan Lammerse:
De Cotura is een op BMW-techniek gebaseerde sportauto die werd gebouwd door Co van der Tuyn uit Rotterdam. Het is niet duidelijk of hij twee of drie exemplaren bouwde, omdat ook de BMW-special van Kalkman regelmatig als Cotura werd aangemerkt. Twee Cotura's zijn in elk geval in de tweede helft van de jaren vijftig op het circuit ingezet, aanvankelijk met Van der Tuyn zelf aan het stuur. Een van de auto's werd voorzien van een 1991 cc zescilinder motor, afkomstig uit een BMW 328. Het andere exemplaar had oorspronkelijk een krachtbron met een inhoud van anderhalve liter, die werd teruggebracht om deelname in de klasse tot 1100 cc mogelijk te maken.
In het debuutjaar 1950 startte Van der Tuyn met zijn Cotura zelfs op de Nürburgring, waar hij een plaats veroverde tussen de fabrieks-BMW's. Ook B. Maasland en Hans van Dieten reden met de auto. Rinus van der Tuyn overleed op 4 maart 1954, waarna de Cotura's in handen kwamen van Joke Maasland en Hans de Mooy. Dan is al duidelijk dat ze het onderspit zullen moeten delven tegen de modernere auto's, die op de circuits verschijnen. Tijdens de voorrace van de Grand Prix van 1958 kwam Rob Slotemaker met een oude Cotura aan de start. Hij zag kans om ondanks een startplaats achterin het veld de auto nog eenmaal winnend over de streep te brengen. De Cotura verdween daarna uit de nationale racerij. Een exemplaar bestaat nog. Helaas heeft de huidige eigenaar de originele BMW-motor vervangen door een moderner exemplaar van Mercedes.

cotura 1949 2022 1De Cotura uit 1949 op het Concours d’Elégance paleis Soestdijk 2022