logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Geschiedenis B.M.W. Cotura

Coturaas-FN27 mei 2010: Een vraag van Patrick Vandepas uit 's Gravenmoer: "Als BMW liefhebber ben ik op zoek naar geschiedenis van de BMW Cotura en met name over zijn constructeur de heer Coos van der Tuyn uit Rotterdam. Inmiddels weet ik dat twee BMW 328 cotura's overleefd hebben en dat een derde project afgebouwd is door een Belgische liefhebber. Ook naar de race geschiedenis van de BMW Cotura wagens ben ik, als BMW-liefhebber geïnteresseerd. Ik hoop dat u mij wat verder kunt helpen, of dat u mij tips kunt geven waar ik zou kunnen verder zoeken." Wie weet meer?

 

28 mei 2010: Bas de Voogd vond de foto hieronder die gemaakt is op Zandvoort met daarop waarschijnlijk een Cotura. Wie kan met behulp van een raceprogramma naam en jaartal herleiden?

cotura-aert

 

 

 

 

 


26 juli 2010: Volgens Patrick Vandepas zou dit een opname kunnen zijn uit 1958. Volgens Vredestein (klik) won Rob Slotemaker de 1500-2000cc race op Zandvoort.

24 november 2012: In "Het Automobiel" nummer 31 van oktober 1982 heeft een uitgebreide beschrijving over de Cotura gestaan. Cotura staat voor Coos van de Tuyn Racing Automobiles.