logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: Waar hoort deze motorkap op thuis?

motorkap thierens IMG 2088
9 mei 2023: Dolf Thierens schrijft: “Op bijgevoegde foto's ziet u een rechterdeel van een motorkap die ik in de schuur van mijn huis in Frankrijk vond. Al zoekend kwam ik op de Conam website terecht en vroeg mij af of er iemand is die mij verder kan helpen bij het achterhalen van welk soort voertuig deze kap afkomstig is.
Ik vermoed zelf van een voertuig uit de jaren dertig of veertig. Omdat het nogal een "grof" object is zou ik denken aan een vrachtwagen. En aangezien het hier in een schuur lag zal het waarschijnlijk ook wel van een Frans automerk zijn. Hoewel het natuurlijk ook nog van een militair voertuig van een ander geallieerd land uit de Tweede Wereldoorlog zou kunnen zijn. Zoekend op het internet heb ik nog geen voertuig met een gelijkende motorkap gevonden. Ik vermoed dat iemand die zich met vergelijkbaar type oude voertuigen bezighoudt c.q. restaureert dit onderdeel mogelijk zo al herkent? Ik ben benieuwd.”

15 december 2023: Bob Eefting heeft de vraag voorgelegd aan een tractor-kenner, maar ook bij hem gaat er geen trekker-lichtje branden.

2 januari 2024: Louis van Telgen denkt aan de kap van een motorspuitaanhanger.

motorkap thierens IMG 2086