logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: Foto’s van Chevrolet Coupe de Ville uit 1931

Bedford 1931 01 23 gm chevrolet coupe de ville
15 juni 2022: In januari 1931 adverteerde General Motors onder andere met een zescilinder Chevrolet Coupe de Ville met een carrosserie van Fisher. Waarschijnlijk heeft dit model ook op de RAI-tentoonstelling van dat jaar gestaan (zie deze foto bij de pijl) op stand nummer 54 en daarna op een tentoonstelling in Maastricht.
Mika Jaakkola uit Finland denkt dat hij deze auto in zijn bezit heeft en is bezig met de restauratie. Maar wie kan hem helpen aan foto’s van dit model Chevrolet?

chevrolet 1931 mika jaakkola 2
17 juni 2022: Hans Veenenbos schrijft dat deze Coupe de  Ville tentoongesteld werd bij de dealer N.V. FEDAM, Scharnerweg, Maastricht. Maar de Show, of Chevrolet karavaan, is ook langs andere steden in Nederland getrokken. Je zou verwachten dat er dan toch wel fotomateriaal van is te vinden.

17 juni 2022: Nog een aanvulling van Mika: “This car was donated to Finland’s President P.E. Svinhufvud when new. It was completely disassembled in the 1960s and a fellow car enthusiasts saved it in 1974. Now, he is more than 80 years old and in bad health, so he sold all his cars.”

17 juni 2022: Volgens Kees Dekker is dit model nooit in Amerika gemaakt. Hij vermoed dat het een soort eigenbouw is geweest van de GM in Nederland/België. Zo ja, dan heeft men gebruikt gemaakt van de Fisher body van een 4 Door Speciaal Sedan en de vooruit van een Roadster/Phaeton.