logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: de bouwers van de Colorado

zd 34 64 colorado
28 december 2020: Een vraag van Dirk Holtrop uit Drachten, die al wat langer op de website staat, maar nog steeds geen reactie heeft opgeleverd. In 2019 kocht hij op een veiling een Colorado. De kleine Colorado uit 1957 is wellicht een bij wijze van hobby vervaardigde studie van twee ingenieurs of technici van Daf (klik hier voor nog een foto). De auto werd voorzien van een tweecilinder luchtgekoelde 750cc boxermotor van BMW en een versnellingsbak van Fiat. Er zat een handrem op de transmissieas. Het hoofdremsysteem was uiteraard hydraulisch met trommelremmen. Rond 1965 werd de tweezitter via een garagebedrijf in Helmond verkocht.
Dirk is druk bezig om de auto weer in rijdende staat te brengen, maar omdat de Colorado verre van compleet is, vraagt hij zich af of er nog foto's of andere informatie dan hierboven beschikbaar is. Bijvoorbeeld wie waren de beide bouwers?

7 januari 2021: Paul Hooft meent zich te herinneren dat hij de Colorado eind 50er, begin 60er jaren enkele keren, in een zijstraat van de Kwartellaan, in de Haagse Vogelwijk heeft zien staan. Kan dat kloppen?

Opmerking webmaster: In april 2021 is de Colorado is gerestaureerd, klik hier voor het verhaal.