logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Opgelost: een dagtochtje naar Gent (Studebaker)

Rudolph van Dalen met echtgenote en familie ongedateerd
22 oktober 2020: Van Dirk van Namen uit Hendrik-Ido-Ambacht kregen we deze foto met daarbij de vraag of het mogelijk is het merk en type van deze automobiel te achterhalen? De auto stond ooit op naam van Rudolph van Dalen, eigenaar van Van Dalen’s Scheepssloperij en Metaalhandel in Hendrik-Ido-Ambacht. Over het merk van de auto kunnen we niets zeggen, wel over de plek waar de foto is genomen, namelijk op het Sint-Baafsplein in Gent, België. Zo te zien is daar weinig veranderd, zelfs ’t Vosken is er nog.
26 oktober 2020: Volgens Jan Bakker is dit vrijwel zeker de vrij onbekende Amerikaanse Davis van circa 1922. Er was ooit een Nederlandse importeur, de firma Wesling in Amsterdam.

ghent restaurant t vosken(foto: tripadvisor.nl)

25 januari 2023: Jens Mulder uit Eindhoven heeft wat meer foto’s van deze auto’s, omdat de witte auto erachter de auto van zijn overgrootouders was. Hij denkt dat de donkergrijze auto een Studebaker Big Six is, maar van de witte auto kent hij het merk en model niet.

rudolph van dalen 2
26 januari 2023: Volgens Henk Schuuring is de witte auto een Belgische Excelsior van begin jaren dertig en de grijze auto inderdaad een Studebaker, een Big Six Speedster uit 1923.