logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: twee auto’s van dhr. van Leeuwen (Charron en ?)

H 3056 Auto 2 foto 2 leeuwen 1
20 oktober 2020: Volgens kleinzoon Hans-Christian van Leeuwen had zijn overgrootvader, Dhr. G.A. van Leeuwen uit 's-Gravenhage een voorliefde voor auto's. Hij stuurt twee foto’s waarvan hij graag het merk wil weten. Gezien de vorm van de carrosserie is de eerste hoogstwaarschijnlijk een Duits merk. Klik hier voor een grotere foto, maar misschien dat het embleem op de radiateur iets verduidelijkt?

H 3056 Auto 3 1928 achter op foto 1
De tweede auto valt wellicht wat moeilijker te determineren, klik hier voor een grotere foto en hier voor het embleem op de radiateur. Op de achterkant van de foto staat het jaartal 1928 geschreven.


26 oktober 2020: Fons Alkemade, als bezitter van twee Charrons en kenner van het merk, wist al bij eerste aanblik vrijwel zeker dat de bovenste auto een Charron is. De Charron was vrij zeldzaam in ons land, maar vanaf 1905 (toen nog CGV) tot het einde van het merk in 1927 zijn Charrons bij ons geïmporteerd, vooral door firma’s in Den Haag en omgeving. "Ik heb tot nu toe nooit naoorlogse Charrons in Nederland op foto gezien, voor zover ik me herinner, dus dit is bijzonder."