Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: merk van de HX-9483

HX 9483 bakker 1
24 juni 2019: Martijn Bakker kwam in een fotoalbum bijgaande foto’s tegen, uit het begin van de jaren vijftig. Hij schrijft: ”Het lukt me niet om het, voor zover ik kan zien, volledig merk- en logoloze type auto te identificeren. Kunnen uw zeer deskundige leden misschien hun licht hierover laten schijnen?”

HX 9483 bakker 2
30 juni 2019: Robert van Kesteren denkt aan een Engelse Talbot gezien de vouwen in de voorspatborden, riemen over de motorkap en de wat naar beneden lopen ruitgedeelten. Zeker geen Franse die na 1930 de prestigieuze kant opging met de T series van majoor Tony Lago.

19 juli 2019: Achteraf denkt Robert van Kesteren dat het toch geen Engelse Talbot is, maar een Morris Eight van kort na 1935. Enorm veel verkocht door de lage prijs vanwege de devaluatie van de Engelse pond na 1931. Werd gebouwd bij de Delftse Motorenhandel en later door Molenaar in Amersfoort. Reed zuinig maar wegligging was pet gezien de stijve vooras. Alleen de wielen. Morris had doorgaans draadspaakwielen in deze kleine klasse.

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.