Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: proefschrift over de ontwikkeling van de auto in Den Haag

VB 231 239
27 maart 2019: Marja Langenberg is bestuurslid van de SHIE -Stichting Haags Industrieel Erfgoed. Op dit moment werkt zij aan een artikel over de geschiedenis van de Haagsche Automobiel Garage in de Van Beverningkstraat 229-239 in Den Haag. Volgens informatie (van de heer Van Diemen (Van Diemen's Autobedrijf)) is er een proefschrift over de ontwikkeling van de auto in Den Haag, geschreven door een helaas overleden medewerkster van de Universiteit Leiden. Bij het Haags Gemeentearchief is het niet bekend. Wie kan haar daaraan helpen?

1 april 2019: Nico van Dijk meldt dat dissertaties worden bewaard in de bibliotheek van de universiteit waar de promotie plaats vond en in de bibliotheek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

2 april 2019: vie Henk Schuuring kregen we de volgende reactie: "Proefschriften werden naar mijn weten bewaard in zowel de faculteitsbibliotheek als de centrale universitaire bibliotheek. Tegenwoordig zal dit vast ook digitaal gebeuren. Een telefoontje naar de centrale en faculteitsbibliotheek van de universiteit zal waarschijnlijk helpen om uit te vinden hoe je in het systeem zoekt, toen ik er studeerde ging dat nog via een kaartenbak.....overigens zal je als gewoon publiek niet altijd zomaar zaken op kunnen vragen, ook deze bibliotheek werkt met een lidmaatschap.
Als een proefschrift om de een of andere reden niet meer bekend is, heeft de auteur hem meestal zelf ook nog wel en de meesten zijn wel bereid om deze te delen. Aangezien het hier om een overleden persoon gaat is die kans echter kleiner, misschien familieleden?
Als het proefschrift een ISBN nummer heeft is deze ook geregistreerd bij de KB.
Tot slot worden proefschriften en andere publicaties tegenwoordig vaak gedeeld via Academia.edu (maar dit is wel op vrijwillige basis en meestal van recenter materiaal, dus geen volledig overzichtswerk). Ik weet niet of dit platform ook toegankelijk is voor niet-wetenschappers."

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.