Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: Jaguar Specials

jaguar drenth 1
15 december 2017: Job Drenth onderzoekt de historie van (Nederlandse) S.S./S.S. Jaguar/Jaguar specials. Voor zijn onderzoek wil hij graag weten wie er meer kan vertellen over (of heeft meer foto’s van) de door Veth van een speciale carrosserie voorziene S.S. Swallow. Bestaat de auto nog? (zie advertentie hierboven).
Dezelfde vraag/vragen heeft Job ook voor een XK120 FHC met een carrosserie van (waarschijnlijk) Pennock. De foto lijkt genomen op een paarden dressuur locatie (zie foto hieronder).

jaguar drenth 2

21 december 2017: Volgens Fons Alkemade lijkt de naoorlogse Jaguar die Job Drenth zoekt op een auto met een carrosserie van Oblin uit Brussel. Met Google is wel zo’n zelfde auto te vinden die nog bestaat, maar die lijkt geen middenstijl in de voorruit te hebben.

13 augustus 2019: Kees Buist heeft jaren geleden al eens uitgezocht hoeveel XK120 FHC’s er origineel naar Nederland zijn geëxporteerd. Dat bleken er drie te zijn (volgends Anders Clausager van de Jaguar Daimler Heritage Trust). Kees schrijft: “Eén, PK-10-79, staat in het Louwman museum in Den Haag en is compleet origineel. Dit moet de derde zijn.

Jaguar XK150 FHC PK 10 79
Jaguar XK150 FHC NP 36 21Een andere met kenteken NP-36-21 werd een paar jaar geleden via de Touwgarage in Koudekerke aangeboden en stond een jaar later voor bijna de dubbele prijs te koop in Denemarken. Waar de wagen nu is, weet ik niet.Jaguar XK150 FHC NP 36 21 2

Jaguar XK150 FHC H 78150De XK120 FHC die als eerste geleverd moet zijn, vond ik misschien wel (ik weet het niet zeker, want de wagen was zwart bij aflevering in 1952 en de wagen hiernaast heeft een lichte kleur) in een boekje van Wim Oude Weernink (zie de foto hieronder) en ik stelde daarover een vraag in deze rubriek van Conam. Ik kreeg daarop een reactie van Frans Vrijaldenhoven die in die tijd als stagiair werkte bij de Jaguarfabriek, maar geen echt antwoord. Wim Oude Weernink berichtte me destijds dat hij niet wist welke Jaguar dit was, want hij had de foto van iemand gekregen. Deze Jaguar moet wel origineel in Nederland zijn geleverd, want hij heeft nog het provinciale nummerbord van Zuid-Holland H-78150.


Jaguar XK150 FHC NK 31 98Ik vermoed dat dit de XK120 FHC is waarover u informatie vraagt. Zo niet (nogmaals: de kleur is niet zwart), heb ik toch de volgende informatie. De XK120 FHC is op uw foto ontdaan van de kentekenplaat. Dezelfde foto vond ik jaren geleden met kenteken en teksten terug in de Haagse beeldbank. De kleurenfoto hieronder heb ik uit de site XKData gehaald.
Jaguar XK150 FHC NK 31 98 2Op de site van XKdata vond ik de nummers van het chassis, motor en versnellingsbak. De wagen is op 7 februari 1952 door Lagerwij geleverd aan eerste eigenaar C. Bloem en bevindt zich in Big Pine Key, Florida om gerestaureerd te worden (XK data 2011). Bij aflevering aan C. Bloem was de wagen zwart met rood interieur. In 2011 was de wagen in XKdata bekend als rood met een rood-biscuit interieur. Motor en versnellingsbak worden als origineel aangegeven. Anders Clausager's p.212 book (XK120 in Detail) says New to Lagerwijs in Holland and customised by unknown coachbuilder perhaps after accident damage Just another ugly duckling.”

Copyright © Conam 2010-2020

All Rights Reserved.