logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: De in 1944 gevorderde Mercedes

7 juli 2017: In de oorlog heeft de opa van J. Keyzer een Mercedes cabriolet (klein model) verborgen gehouden voor de Duitsers. Na de bevrijding van Eindhoven op 18-9-1944 is de auto door zijn opa weer in gebruik genomen, maar werd gevorderd door de Engelsen. Naar verluidt heeft prins Bernard hier enige tijd in gereden.
De naam van opa was Cor Sol en hij was eigenaar van het bedrijf Sol & de Vries, levensmiddelgroothandel te Eindhoven. Dhr. Keyzer zou graag willen weten of iemand mogelijk een foto van deze auto heeft?

Opm. webmaster: Als de auto inderdaad door prins Bernhard is gebruikt, zou er een foto van kunnen staan in het boek van Frans Vrijaldenhoven, ‘De automobielen van prins Bernard”. Wie heeft dit boek en zou dit na willen kijken?

10 juli 2017: Paul Vlemmings heeft het boek van Frans Vrijaldenhoven doorgebladerd. Op pagina 186/187 wordt een Mercedes beschreven die door prins Bernhard gebruikt zou zijn. Het is een cabriolet, maar wel de grote 500K uitvoering. Opa Sol had waarschijnlijk een kleiner type -de 170 of de 220?- dus het zal niet deze Mercedes zijn geweest.

mercedes bernhard 20170707