logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: een Jumbo?

Jumbo van leeuwen
18 april 2017: Enige tijd geleden vond Freek van Leeuwen onderstaand filmpje op Youtube dit Italiaanse filmpje uit 1962. Het gaat over een autosloperij en de handel in onderdelen. Het is een leuk filmpje, vol met prachtige auto's. Maar op 2:07 komt er een autootje in beeld dat Freek niet kan thuisbrengen. De omstanders reageren er zo te zien - of is dat zijn invulling? - ook verbaasd op. De naam Jumbo wordt een paar keer genoemd.
Het autootje ziet eruit alsof het uit de laten jaren '40 stamt. Het is klein, maar niet zo klein als bijvoorbeeld een Topolino. De neus ziet er nogal gehavend uit, over de spatborden loopt zowel voor als achter een sierstrip of rand in het metaal.
De vraag van Freek is simpel: wat voor auto is dit?
https://www.youtube.com/watch?v=FkLabL8GTB0

28 april 2017: via Facebook kregen we de suggestie dat het een Simca 6 zou kunnen zijn.

29 april 2017: Hans Jurriëns denkt heel voorzichtig aan de Italiaanse Opes Ninfea van circa 1950. Hij schrijft: "Helemaal zeker ben ik er niet van, maar ik zie enige gelijkenis in de bumper en in het front. De man achter het stuur hoor ik behalve "Jumbo" ook zeggen "Italian" of iets dergelijks. Als ik naar de kap kijk boven de voorruit en vooral boven het rechter portier dan lijkt het mij een home made cabriolet. Al met al een moeilijk vraagstuk. Ik ben benieuwd naar verdere reacties."

12 maart 2018: Volgens Paola Milanaccio uit Italië kan het geen Opes Ninfea zijn, omdat het stuur niet in het midden zit.