logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: Het merk van deze coupé

Borgward D coupe Rometsc

19 november 2015: Jaco Dijkshoorn uit Kaapstad vond deze foto van een coupé waarvan het kenteken in 1958 in Nederland werd geregistreerd. Door de ruit in de grille lijkt het op een Borgward, maar dat is het zeker niet. Meer waarschijnlijk is het een zelfbouw carrosserie waarbij de bouwer zich wellicht heeft laten inspireren door de lijnen van een FR Rometsch Lawrence? Zou er aan de hand van het kenteken ZG-09-41 te achterhalen zijn onder welk merk deze auto geregistreerd was? Wie kan iets meer vertellen over deze auto en/of de bouwer ervan?

Klik hier voor een grotere foto.

20 november 2015: Na een oproep in de Facebook groep 'Oldtimers' wist Ton van de Rijt te melden dat in Kaiserslautern de School voor carrosseriebouw en ontwerp staat. Tussen 1951 en 1965 zijn daar de meest vreemde creaties gebouwd waaronder ook deze auto. Nu willen we alleen nog weten op wat voor onderstel de auto is gebouwd en natuurlijk nog de naam van de bouwer... Was dat de man die hier op de foto staat?

25 november 2015: Volgens Marius Bijnsdorp is het onderstel gezien de stand van de achterwielen en de uitpuilende naaf onder de nepspaken, vrijwel zeker dat van een VW Kever.