logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: informatie over de Vespa Ciao

Vespa-ciao-bal

26 oktober 2014: Rody Bal schrijft: "Als verzamelaar van de Vespa Ciao Brommers ben ik op zoek naar zoveel mogelijk informatie omtrent deze gemotoriseerde tweewieler. De Piaggio Ciao verscheen eind 1967 op de Italiaanse markt en werd vanaf 1968 geëxporteerd naar het buitenland (onder andere Nederland). De Ciao is tot 2006 (!) geproduceerd. In de beginjaren geschiedde de import in Nederland door NEGA, een samenwerking tussen N.V. GAM Rotterdam en N.V. NEDESPA Roermond.

Graag zou ik willen weten vanaf welke datum de Vespa Ciao precies beschikbaar was in Nederland. Ook ben ik op zoek naar foto's van deze brommer op de (tweewieler?) RAI van 1968. Ook folders, persmateriaal, posters e.d. zijn van harte welkom.

Verder zou ik graag de Nederlandse verkoopcijfers van de begin jaren (1968 tot 1975) willen achterhalen. Mocht u toevallig nog een oude vespa Ciao met spijltjes aan het voorspatbord en of onderdelen (lastig te vinden) hebben waar u van af wil dan hou ik mij van harte aanbevolen. In Nederland bestaat er helaas maar weinig interesse voor de oude Ciao modellen, ik kom daarom dan ook graag in contact met andere eigenaren van Vespa Ciao's en dan met name de bouwjaren van 1968 tot 1970."