logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: Afstelgegevens Magirus / Maybach

stichting-magirus-1931
20 maart 2012: Voor de Stichting Magirus 1931 is Marcel Israël op zoek naar zoveel mogelijk gegevens van hun Magirus brandweerauto uit 1931. Hij schrijft: "Met een groep enthousiaste vrijwilligers van brandweer Middelburg zijn we al vele jaren druk bezig met de restauratie van deze fantastische auto. De restauratie verloopt stap voor stap. Het koetswerk ziet er weer uit als nieuw. De motor en de koppeling gaven problemen. Een revisiebedrijf uit Goes zou de motor kunnen reviseren. Na een zeer moeizame en langdurige revisie, (6 jaar) die financieel ook nog tot een meer dan het dubbele van de geraamde kosten is opgelopen. Is de motor eind vorig jaar gelukkig weer teruggeplaatst. De motor loopt weer maar...

We krijgen de motor niet goed afgesteld, stationair gaat alles goed maar wanneer deze vermogen moet leveren loopt hij niet goed. Om dit probleem te verhelpen zijn we ernstig op zoek naar de afstelgegevens. Met name van de ontsteking en de carburateur. De Motor is een Maybach S88 / 125 met magneetontsteking en Zenith (zij instroom) carburateur Hij is gebouwd in 1930. Het serienummer is 12795.

Wij hopen dat u ons kunt helpen met informatie of kunt vertellen waar we die mogelijk kunnen vinden zodat dit stukje cultureel erfgoed ook werkend behouden blijft." 

Reacties kunnen naar de webmaster worden gestuurd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.