logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

J.S. Burgers & Zn., Vrouwentroost / Burgers Carrosserie, Aalsmeer

burgers carrosserie 1
Koos Burgers werd geboren in 1901. Nadat zijn vader in 1904 overleed, hertrouwde zijn moeder hertrouwd met Bakker, van Bakker wagenbouw. Later, in 1925, nam Koos Burgers de zaak van zijn stiefvader over en hernoemde het bedrijf J.S. Burgers & Zn. Beheer. In het begin leverde Koos Burgers boerenkarren en andere landbouwvoertuigen. Langzamerhand begon Burgers met het opleveren van gesloten carrosserieën. Op 9 april 1976 werd J.S. Burgers & Zn. Beheer B.V. omgedoopt tot Burgers Carrosserie.

burgers carrosserie 2

burgers carrosserie 3

Burgers Carrosserie verhuisde vanaf Vrouwentroost naar de Lakenblekerstraat in Aalsmeer in 1981. Bekende bedrijven, zoals Zurel uit Aalsmeer, waren toen klant.

Uiteindelijk kreeg Burgers zoveel werk, dat zij ook een eigen serviceafdeling begonnen zijn. Langzaam begon Burgers uit te breiden naar meerdere hallen in 1987 en vanaf 2011 werd er zelfs extra ruimte gehuurd in de onmiddellijke nabijheid.

burgers carrosserie 4
In 2012 werd het besluit genomen om in Zwaagdijk-Oost ook een servicevestiging te beginnen. Hier zat ook Action gevestigd en deze wilde graag dat er een Burgers Carrosserie vestiging in de buurt was voor de Action trailers.

burgers carrosserie 5In 2015 werd er in Maasbracht ook een servicevestiging geopend en vanaf toen zat Burgers Carrosserie gevestigd door heel Nederland.

Bron: Burgers Carrosserie, website