logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Van Koppen, Rijswijk

van-koppenVan Rijtuig en Wagenmakerij G.J. van Koppen uit de Kerklaan 28 in Rijswijk is niet zo heel veel bekend maar wel deze hele fraaie foto uit hun beginperiode waarin duidelijk de roots van deze carrosseriebouwer naar voren komen. (foto coll. Hans Waldeck)

Over smaak valt niet te twisten maar de cabriolet hiernaast (op basis van een Delahaye) zou wel eens een van hun meest imposante creaties kunnen zijn geweest. Hans Veenenbos vermoedt dat dit waarschijnlijk het langere 148L chassis is. Het embleem op de radiateurmantel laat Delahaye GFA zien, d.w.z. een chassis van na de oorlog. (foto coll. Wouter Jansen)Over smaak valt niet te twisten maar de cabriolet hiernaast (op basis van een Delahaye) zou wel eens een van hun meest imposante creaties kunnen zijn geweest. Hans Veenenbos vermoedt dat dit waarschijnlijk het langere 148L chassis is. Het embleem op de radiateurmantel laat Delahaye GFA zien, d.w.z. een chassis van na de oorlog. (foto coll. Wouter Jansen)

koppen7Zeker sierlijk is deze coach op basis van een ?

koppen4Deze futuristische bestelwagen die van Koppen in 1950 bouwde op het chassis van een Ford frontstuur was bestemd voor Rademaker's Haagse Hopjes.

koppen5Deze besteller werd gebouwd voor de firma Vroom uit de Fahrenheitstraat in Den Haag

koppen9Chevrolet van vermoedelijk 1937/38 voor de Fa Excelsior en een Commer 1947 RHD Coöperatieve Wasserij

koppen-rijswijk-zwitserse-wDe firma adverteerde (wanneer?) met een hele rij bestelauto's van de Zwitserse wasserij in Rijswijk waaraan men in de loop der jaren 74 wagens heeft afgeleverd.

carrosserie van koppen DAF HZ 435Carrosserie voor Vroom & Dreesmann op een DAF