logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Van Koppen, Rijswijk

van-koppenVan Rijtuig en Wagenmakerij G.J. van Koppen uit de Kerklaan 28 in Rijswijk is niet zo heel veel bekend maar wel deze fraaie foto uit hun beginperiode, waarin duidelijk de roots van deze carrosseriebouwer naar voren komen. (foto coll. Hans Waldeck)

Wanneer het bedrijf opgestart is, is helaas niet bekend, maar in de jaren twintig en dertig was carrosseriebedrijf van Koppen de huiscarrosseriebouwer van het busbedrijf VIOS in Wateringen van de familie Lipman. Dhr. Lipman liet daar in 1928 een ziekenhuisauto carrosserie bouwen voor zijn Dodge ziekenauto. Deze ziekenauto bestaat nog steeds en is van 2013 tot 2016 geheel gerestaureerd door Conam-lid en auteur van diverse ambulance boeken Hans Waldeck.

dodge hans waldeck

Naast het bedrijf zat ziekenvervoerbedrijf van Vondeling v/h Asberg, waar carrosseriebedrijf Van Koppen ook enkele ambulances aan geleverd heeft, onder andere een ziekenauto met gasflessen op het dak, een Studebaker Dictator gebouwd in 1936. Voor de gemeente Rijswijk werd een Chevrolet 3100 ziekenauto in 1952 afgeleverd. Op een Ford Thames chassis werd door van Koppen een politiewagen omgebouwd tot arrestantenwagen. Van Koppen heeft de eerste mobile politiepost in Nederland voor de politie van Rotterdam gebouwd. De afmetingen van deze mobile post is vijf meter lang, drie meter breed, drie meter hoog en is voorzien van een cel. Ook voor de brandweer bouwde en verbouwde de firma van Koppen enkele voertuigen.

Tekst Adriaan Kriek

Over smaak valt niet te twisten maar de cabriolet hiernaast (op basis van een Delahaye) zou wel eens een van hun meest imposante creaties kunnen zijn geweest. Hans Veenenbos vermoedt dat dit waarschijnlijk het langere 148L chassis is. Het embleem op de radiateurmantel laat Delahaye GFA zien, d.w.z. een chassis van na de oorlog. (foto coll. Wouter Jansen)Over smaak valt niet te twisten maar de cabriolet hiernaast (op basis van een Delahaye) zou wel eens een van hun meest imposante creaties kunnen zijn geweest. Hans Veenenbos vermoedt dat dit waarschijnlijk het langere 148L chassis is. Het embleem op de radiateurmantel laat Delahaye GFA zien, d.w.z. een chassis van na de oorlog. (foto coll. Wouter Jansen)

koppen7Zeker sierlijk is deze coach op basis van een ?

koppen4Deze futuristische bestelwagen die van Koppen in 1950 bouwde op het chassis van een Ford frontstuur was bestemd voor Rademaker's Haagse Hopjes.

koppen5Deze besteller werd gebouwd voor de firma Vroom uit de Fahrenheitstraat in Den Haag

koppen9Chevrolet van vermoedelijk 1937/38 voor de Fa Excelsior en een Commer 1947 RHD Coöperatieve Wasserij

koppen-rijswijk-zwitserse-wDe firma adverteerde (wanneer?) met een hele rij bestelauto's van de Zwitserse wasserij in Rijswijk waaraan men in de loop der jaren 74 wagens heeft afgeleverd.

carrosserie van koppen DAF HZ 435Carrosserie voor Vroom & Dreesmann op een DAF