Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: informatie over Karl Slevogt bij Spyker

apollo sportwagen 1924 slevogt g
31 augustus 2018: Wolfgang Spitzbarth uit Duitsland werkt al enige jaren aan een biografie van de Duitse constructeur en coureur Karl Slevogt (*1876 - †1951). Klik hier voor zijn website

Karl Slevogt was een tijdgenoot van August Horch, Ferdinand Porsche, Edmund Rumpler, Karl Stolle, enz. Hij werkte van 1902 tot 1905 als ontwerper bij Cudell in Aken en daarna van augustus 1905 tot maart 1906 bij Spyker in Amsterdam als hoofd technische inkoop. Vervolgens werd hij benoemd tot hoofdontwerper bij Laurin & Klement in Mlada Boleslav. In 1910 ontwierp hij de Apollo’s Typ B en Typ F van de Apollo Werke A.G. in Apolda/Thüringen. Met deze auto’s behaalde hij als coureur diverse overwinningen.

Omdat bijna alle dagboeken, persoonlijke documenten en vele foto's van Karl Slevogt in de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan (verbrand) is over zijn periode bij Spyker weinig tot niets terug te vinden. Wel bekend is dat op dat moment ook Edmund Rumpler voor Spyker werkte. Wie er meer over wat Karl Slevogt van 1905 tot 1906 bij Spyker heeft gedaan?

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.