Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: geschiedenis van een Willys F4-134

willys be 16 17 ernst 1
26 oktober 2017: Theo Ernst is sinds 1999 eigenaar van een bestelauto van het merk Willys Overland met het kenteken BE-16-17. Hij schrijft: “Ik kocht de auto uit het voormalige Automuseum Bergeijk. Bij de documenten - kentekenbewijs, kopie deel III en de tenaamstelling (sindsdien op mij naam) - zat nog een document. Een Kwaliteitsbewijs (Klik!) van de 760 Hersteleenheid te Utrecht, waaruit blijkt dat de betreffende auto een motorblok heeft, wat door een afdeling van het Ministerie van Defensie "behandeld" was op 20 november 1991.
Op de voorruit van deze auto zit een "APK-sticker", afkomstig uit Israël, zie foto hieronder.
Er zijn geruchten, dat de auto gediend zou hebben bij de Brandweer van Utrecht en dat de auto in Israël voor het Rode Kruis gereden zou hebben. Ik heb zelf al de nodige moeite gedaan om achter de historie van dit voertuig te komen, maar dat is mij tot op heden niet gelukt. Niet bij Defensie, niet bij de RDW, niet bij de ambassade van Israël. Wie kan er meer op de historie van deze Willys vertellen? En wat is de relatie met 760 Hersteleenheid te Utrecht?”

(opmerking webmaster: Dit type Willys F4-134 werd van 1953 tot en met 1958 geïmporteerd door de Nederlandse Kaiser Fabrieken Rotterdam N.V., maar ook werden er door Nekaf in 1955 91 stuks geassembleerd. De auto van Theo Ernst dateert van 1963 toen de import in handen was van Kemper en van Twist Diesel N.V. te Dordrecht).

willys be 16 17 APK sticker
"APK"-sticker op voorruit

Copyright © Conam 2010-2018

All Rights Reserved.