logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Boek over Simplex

simplex boek pieter van der hamIn april verschijnt van de hand van Pieter van der Ham een boek over de Amsterdamse fabrikant Simplex. Dit boek is een uitvloeisel van een restauratieproject van twee Simplex railauto’s uit ca. 1920 bij de Stoomtrein Katwijk Leiden. Bij de voorbereiding van de restauratie ontdekte de auteur de veelzijdigheid van deze fabriek. Gedurende haar bestaan werden naast de genoemde railvoertuigen ook rijwielen, automobielen, motorfietsen en bromfietsen gemaakt. Met medewerking uit alle sectoren waarvoor Simplex voertuigen produceerde, bleek het in een jarenlang traject mogelijk een vrijwel compleet en ruim geïllustreerd boek over Simplex te maken. Het boek behandelt de geschiedenis van Simplex en is een catalogus van alle Simplex producten.

Gegevens boek
Titel: Simplex – Nederlandse fabriek voor rijwielen, motorfietsen, bromfietsen, automobielen
en railvoertuigen – Geschiedenis en leveringsprogramma
Gebonden
Formaat 275x210 mm
Aantal blz.: 232
Afbeeldingen in kleur en zwart/wit
ISBN: 978-90-70-674-4410
Prijs: 34,95 euro

Uitnodiging
Het boek wordt voor het eerst gepresenteerd in het museum van de Stoomtrein Katwijk Leiden op vrijdag 19 april 2024. Het adres is: J. Pellenbargweg 1, 2235 SP Valkenburg ZH. Het museum is speciaal geopend voor de presentatie van het boek. De speciale opening
start om 14.30 uur, de presentatie is om 15.00 uur. Bij de presentatie zullen diverse Simplex producten aanwezig zijn.

Indien u aanwezig wilt zijn, stuurt u dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intekenprijs
Tot en met 17 februari geldt een intekenprijs bij vooruitbetaling van 29,95 euro. U kunt hiertoe een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld u daarbij s.v.p. of u het boek op 19 april in het museum in Valkenburg afhaalt of dat het opgestuurd moet worden (in de week
van 22 april).**

Na 19 april is het boek ook verkrijgbaar bij Fietsmuseum Velorama, Waalkade 107, Nijmegen (www.velorama.nl). Tegen intekenprijs bestelde boeken kunnen ook daar afgehaald worden.

**Verpakkings- en verzendkosten naar uw huisadres:
1 boek: 4,25 euro
2 en meer boeken: 6,00 euro