logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Nieuw boek: Een familie van ondernemers

Zaterdag 20 november is in kleine kring het lange verwachtte boek ‘Een familie van ondernemers, Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties’ gepresenteerd. Heel toepasselijk was de Automotive Campus in Helmond als locatie gekozen. In 400 pagina’s wordt de Van der Meulen-geschiedenis beschreven die start in 1886 met de overname van een smederij aan de Kerkstraat in Helmond door Jos L. van der Meulen en die 135 jaar later eindigt bij de sloop van wat eens die smederij was. Zijn zonen, klein- en achterkleinzonen bouwen dit bedrijf uit.
In het boek beschrijft Paul Vlemmings, samen met Piet, Monique en Lambert van der Meulen, het verhaal van deze ondernemende familie. Het is een geschiedenis van ijzerwaren, kachels, fornuizen en jachtartikelen. Van fietsen, motoren en automobielen. Van een ontspanningsoord met vliegveld en vliegmachines. Van auto-, schade-, verhuur-, taxi-, en leasebedrijven. Van benzinestations en van Jumbo, fabrikant van vrachtwagens, aanhangers en opleggers.
135 jaar ondernemerschap, samengebracht in dit boek met vele originele en unieke foto’s. Een must voor iedereen met interesse in geschiedenis en van de ontwikkeling van automotive in Nederland en in het bijzonder de regio Helmond / Eindhoven. 
Het unieke boek is voor € 39,95 verkrijgbaar bij de boekhandels Van Piere in Eindhoven, De Ganzeveer in Helmond en de Bruna in Waalre.

Advertentie voor boekenhandel