Nieuws

Expositie: Grand Prix historie in het Zandvoort Museum

Grand Prix historie in het Zandvoort Museum – 30 augustus t/m 3 november

poster zandvoort expositieIeder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan één of meer helden uit de Nederlandse autosporthistorie. Dit jaar gaan we terug naar de jaren ’50 en ’60. In 1952 was er voor het eerst sprake van Nederlandse deelname aan het wereldkampioenschap formule 1. De jonge talenten Dries van der Lof en Jan Flinterman mochten op Zandvoort starten in de Grote Prijs van Nederland. Dries bestuurde een HWM, Jan een Maserati. Dit jaar zouden Dries van der Lof en Jan Flinterman 100 jaar zijn geworden - een mooie aanleiding om ze in het zonnetje te zetten. Eremetaal wonnen destijds ze niet, maar ze schreven wel het eerste hoofdstuk F1 historie in eigen land. Als alles goed gaat schrijft Max Verstappen volgend jaar een nieuw hoofdstuk!

Van 1952 maken we een sprong naar de jaren ’60: een jonge Zandvoorter, Wim Loos, maakte furore in toerwagens en sportwagens. Enzo Ferrari nodigde hem uit voor een test, in 1967 zou Wim misschien zijn F1 debuut maken in een scharlakenrode bolide. Maar voordat hij zijn talent aan de Commendatore kon tonen, verongelukte Wim tragisch op het circuit van Spa-Francorchamps. Wim Loos is nooit vergeten en krijgt in 2019 postuum de eer die hem toekomt, met de expositie in het Zandvoorts Museum en een boek getiteld “De onvervulde belofte van een natuurtalent”.

Van 30 augustus tot en met 3 november is de expositie over Dries van der Lof, Jan Flinterman en Wim Loos te zien in het Zandvoorts Museum. De racehistorie komt tot leven in onder meer foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia. Rondom de expositie worden diverse evenementen georganiseerd zoals de parade op de zaterdag van de Historische Grand Prix en de boekpresentatie van “Wim Loos - De onvervulde belofte van een natuurtalent”. Tegelijkertijd is op de Boulevard een expositie over de historie van het circuit te zien, met foto’s van de Zandvoortse fotograaf Chris Schotanus.

• Opening expositie: vrijdag 30 augustus 16:00
• Historic Grand Prix Parade, museum geopend tot ’s avonds laat: zaterdag 7 september
• Boekpresentatie “Wim Loos - De onvervulde belofte van een natuurtalent”: vrijdag 1 november 16:00.

Het Zandvoorts Museum is gevestigd aan de Swaluëstraat 1 in Zandvoort en is te bereiken met OV en Auto.
Openingstijden:
• Maandag gesloten.
• Dinsdag t/m zondag: 10:00-17:00 uur.

Entreeprijzen:
• Jeugd tot 18 jaar: gratis
• Volwassenen: € 4,00
• Museumkaart: gratis

1951 10 Juni Jan Flinterman Cooper BSA aan de start
Jan Flinterman met Cooper BSA aan de start op 10 juni 1951
Zandvoorts Museum - Swaluëstraat 1 - 2042 KA Zandvoort – 023-2050972 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.