Nieuws

Documentaire over Josef Ganz

jozef ganz
Na jaren van werk is de documentaire ‘Ganz: How I Lost My Beetle’ van regisseur Suzanne Raes klaar voor release! Vanaf 2 mei 2019 is de film te zien in theaters door heel Nederland. Na de Nederlandse release wordt de film internationaal uitgebracht.

Korte inhoud van de film
Josef Ganz, redacteur van vakblad Motor-Kritik, verbaasde Duitsland in 1932 met een revolutionaire kleine auto. Het was zijn droom: een personenauto die iedereen zich kon veroorloven. Het idee vond zijn weg naar de nieuwe Reichskanzler Adolf Hitler. Maar in de droom van Hitler was er geen plaats voor de Joodse uitvinder Ganz. Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever en uiteindelijk alles verloor. In de film brengen de familieleden en bewonderaars van Ganz zijn verloren erfgoed weer tot leven.

‘Ganz: How I Lost My Beetle’ is een productie van Submarine, in coproductie met Lichtblick Film, NTR en WDR. De film is gemaakt met de steun van het Nederlands Film Fonds en het Nederlands Filmfonds Production Incentive, Creative Europe - Media Programma van de Europese Unie, Media Fonds, Film- und Medienstiftung NRW en CoBO.

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.