Nieuws

Boek over H.J. Gorter uit Zwolle, Schaatsen- en rijwielfabrikant 1894-1907

1915 1126 Gorter middelste manTwee leden van de Stichting De Poolster *) hebben een boek samengesteld over Hendricus Jacobus Gorter uit Zwolle. Van 1905 tot 1918 was hij de tweede voorzitter van de Nederlandsche Motorrijders Vereniging (NMV). Naast de vele werkzaamheden voor deze Vereniging was hij een goed schaatsen- en rijwielfabrikant.
Het boek, met daarin een overzicht van zijn dynamisch leven, met veel nieuwe details, ook uit de NMV-periode, heeft een oplage van 100 exemplaren, A4 formaat met een hard kaft, in kleur, 96 bladzijden. Daarin onder andere de foto’s van zijn schaatsmodellen en de afbeeldingen van twee unieke prijscouranten en veel afbeeldingen.
Kosten 25 euro (inclusief verzending) op bankrekening NL95 INGB 0667677828 t.n.v. A.J. van den Ouweelen Leiden. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De foto links is genomen bij de start van een rit van de NMV, H.J. Gorter staat in het midden.

*) De Poolster bestaat inmiddels 40 jaar, het is een vereniging van verzamelaars van winterse objecten en heeft zo’n 175 leden. Er is een kwartaalblad de Kouwe Drukte, daarin staan bijzonderheden over bijvoorbeeld schaatsen, schaatsenmakers, ijskaarten of internationale postzegels met afbeeldingen van schaatsenrijders, etc. etc. De Stichting heeft een website www.schaatshistorie.nl en een gedigitaliseerde site van het blad Kouwe Drukte www.verzamelkringdepoolster.nl

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.