Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: Hispano-Suiza Ballot HS26 Junior

H 85390 Ballot 1
13 april 2017: Eduard Hattuma kocht op de afgelopen NAMAC beurs twee kleine foto-afdrukjes met daarop dezelfde Hispano-Suiza Junior. In een hoek van het radiatorscherm is te lezen: Ballot HS26. De Hispano-Suiza HS26 werd ook de Junior genoemd. Het was een poging van het dure merk Hispano-Suiza om een kleinere en voordeliger auto te introduceren.
Eduard schrijft: "Model HS26 werd geproduceerd in een voormalige fabriek van Ballot in Parijs die eigendom was van Hispano-Suiza. De totale productie was 124 auto’s. In 1929, na het uitbreken van de Grote Depressie, nam Hispano-Suiza een aanzienlijk belang in Ballot. Op de autosalon van Parijs van 1930 werd het model onder de naam Ballot HS26 gepresenteerd, voorzien van 6-cilinder 4.581 cc motor. De naam veranderde al snel in Hispano-Suiza Junior. Het model bewees zich als een ideaal platform voor carrosseriebouwers zoals Van Vooren, Letourneur & Marchand, Chapron en Franay. Zowel tweedeurs coupés als cabriolets kwamen voor. In 1931 werd Hispano-Suiza 100 procent eigenaar van Ballot en verdween laatstgenoemde naam vanaf 1932 van het autotoneel. De Hispano-Suiza Junior bleef nog twee jaar langer in de prijslijsten.
Terugkomend op de foto, zien we dat de auto het provinciale kenteken H-85390 draagt. De auto is uitgevoerd als tweedeurs cabriolet of coupé. Op deze foto die de auto van opzij toont, zien we een pand met de namen Ballot en Bentley (alleen de laatste vier letters zijn zichtbaar). Dit is vrijwel zeker het pand van de firma Greve & Co aan de Parkstraat 14 in Den Haag. Greve was importeur van Ballot, Bentley, Hispano-Suiza en Talbot. Achterop de foto’s staat het stempel: Fotohandel L.v.Meerdervoort 285.
Mijn vragen over de auto zijn: wie kent de eigenaar van provincienummer H-85390? Wie zou de carrosseriebouwer kunnen zijn? Wie weet meer bijzonderheden over deze Hispano-Suiza Junior of heeft informatie over aantallen en eigenaren van dit model in Nederland?"

Copyright © Conam 2010-2017

All Rights Reserved.